Шампанското в Слънчев бряг близо два пъти по-скъпо от нощувката

Шампанското в Слънчев бряг близо два пъти по-скъпо от нощувкатаБутилка шампанско от 750 мл ще ни излезе близо два пъти по-скъпа от нощувка на база All Inclusive в 5-звезден хотел в Слънчев бряг, съобщава „Монитор”.

Плажен бар на Южното Черноморие скубе зажаднелите за забавления младежи с двойна надценка на алкохолната напитка и около 33 пъти по-висока цена на традиционната за топлите месеци диня.

Справка сочи, че докато хотелите в дестинацията свалят цените на нощувки и пакетни почивки с до 40% с цел да привлекат повече туристи, заведенията сякаш се опитват да си възстановят загубите, натрупани през изминалия пандемичен летен сезон. Така например петзвездната All Inclusive нощувка в разгара на лятото ще ни струва 126 лв. на човек при настаняване в двойна стая. В офертата са включени още безплатен чадър и шезлонг край басейна. Междувременно обаче в един от плажните барове в Слънчака ще трябва да броим по 220 лв. за по-малко от литър шампанско при продажна цена в магазинната мрежа от 98 лв.

Това обаче далеч не е най-фрапиращата сума, която може да бъде открита в менюто. В случай че сме по-голяма група и сме решили да се разхладим с газираната алкохолна напитка, ще ни излезе доста солено. В зависимост от литровката на бутилката цените на шампанското варират от 1300 лв. за 3 литра до колосалните 2900 лв. за 6 литра. В онлайн магазините за алкохолни напитки те могат да бъдат открити на над два пъти по-ниски цени – 600 и 1170 лв.

При предлаганите в менюто десерти също се наблюдава значителна спекула. Докато в търговските вериги динята се търгува за около 0,90 лв. на килограм, в заведението на брега на морето цената ѝ удря десетачка за едва 300 грама. В случай че решим да се поглезим със 750-грамово плато с ягоди, пъпеш, диня, киви, ананас, грозде и грейпфрут, пък ще трябва да броим 35 лв.

През миналата година същото заведение предизвика бурни реакции в социалните мрежи, след като изненада своите посетители с нетрадиционно изпълнение, подобно на тези, които се организират по плажовете в Сен Тропе и остров Миконос. Програмата у нас обаче разочарова туристите, които останаха възмутени от облечените в расо млади момчета от персонала, носещи ковчег, и разкрепостените монахини по бельо с бутилки скъпо шампанско в ръце.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico