2000 уязвими жители на община Червен бряг ще получат хранителни продукти от първа необходимост

2000 уязвими жители на община Червен бряг ще получат хранителни продукти от първа необходимост

Кампанията по предоставяне на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се хора ще стартира на 20 септември. Около 500 000 български граждани ще бъдат подкрепени с близо 5500 тона храни на обща стойност 13,4 млн. лв. по график, изготвен от Българския червен кръст – партньорската организация, която осъществява кампанията. Пакетите са осигурени с финансиране по Оперативна програма за храни и/или материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се. Подкрепа е предвидена за хората, които получават помощи на различни основания. Списъците с правоимащите са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, която е Управляващ орган на програмата.

Новото през тази кампания е, че има два вида пакети. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет, с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства – по един голям хранителен пакет, с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб, домати, зелен грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе и риба.

Предвидено е помощите да достигнат до близо 2000 души в община Червен бряг, информират от Пресцентъра на местната управа. В селищата на общината пунктовете за получаване на хранителните продукти са в съответните кметства, а в Червен бряг – във фоайето на НЧ „Н. Й. Вапцаров”.

569 са правоимащите от Червен бряг, а пълният списък е изнесен пред читалището. Раздаването ще се извършва при спазване на всички противоепидемични мерки и ще продължи до 8 октомври.

Работното време на пункта в Читалището е от 8.30 – 12.30 и от 13 – 16.30 ч. всеки ден, включително и събота. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис или срещу представено пълномощно.

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico