Category Archives: Спорт от областта

С 12 златни, 15 сребърни и 24 бронзови се върнаха каратеки от Национален турнир по Шотокан карате-до

С 12 златни, 15 сребърни и 24 бронзови се върнаха каратеки от Национален турнир по Шотокан карате-доkarate PazardzhikНа 8 май 2021 година в Пазарджик се проведе традиционният турнир „Купа Пазарджик“ по Шотокан карате-до за деца, юноши, младежи, мъже и жени. В многофункционалната спортна зала „Васил Левски” се събраха 302 състезатели от 13 клуба, съобщават от Шотокан карате клуб „Спартак 14“.
Плевенският карате клуб взе участие с 31 състезатели. В надпреварите във всички възрасти и дисциплини състезателите на клуба спечелиха 51 медала – 12 златни, 15 сребърни и 24 бронзови.
Най-добре представилият се състезател на „Спартак 14” от този турнир е 12- годишният Петър Станчев. Той спечели 3 златни медала в трите индивидуални дисциплини, в които участва – ката, кумите и кумите-опен. Петър се класира и на трето място с отбора по ката в състав Петър Станчев, Дариан Абди и Станислав Станчев.
Следващия състезател, който е с отлично представяне е 9 -годишния Максимилиан Кошериков с 2 златни медала – на ката и кумите-опен.
Учениците на Спортно училище „Г.Бенковски“ със спортен профил Шотокан карате-до отново направиха отлично представяне. Със златен, сребърен и бронзов медал от трите дисциплини, в които участва се завърна Тихомир Тодоров. Златен медал спечели и с отбора си по ката в състав Елица Станчева, Гергана Атанасова, Тихомир Тодоров. Другите ученици от Спортно училище с отлично представяне са Маскимилиан Рупчански – 1 място ката и 2 място кумите, Илхан Василев – 1 място кумите и 2 място кумите-опен, Габриел Рупчански – два сребърни медала в двете кумите дисциплини и Даяна Дерекова – сребърен медал в ката.
Златни медали завоюва и Ивайло Боев при мъже в дисциплината Шобу кумите – Опен. Той спечели и бронз в ката. Стефани Иванова е първа на кумите и с бронз на кумите-опен. Васил Брайков е със златен медал в кумите до 57 кг. и трети на кумите-опен.
Сребърни медали спечелиха Мирела Йолова на ката и Мариана Вълчева на кумите при жени. Елица Станчева се класира на второ място в ката и на трето място в кумите до 55 кг. Гергана Атанасова, освен с отбора си по ката, спечели и сребро на ката при 16-17 г. девойки. Отборът по ката при най-малките, който е в състав Илия Мицев, Александър Иванов и Людмил Славков се класира втори. Людмил Славков е втори на ката и трети на кумите-опен, а Александър Иванов – втори на кумите-опен. Сребърен медалист е и Станислав Станчев в дисциплината ката.
При най-малките – 7-годишните момчета, двамата състезатели от клуба – Максим Боев и Евгени Лазаров, се представиха повече от отлично. Максим спечели сребро в ката и бронз в макивара, кумите и кумите-опен. Евгени е втори в кумите и трети в ката и кумите до 35 кг.
Бронзови медали спечелиха: Йоан Тонов – кумите и кумите-опен, Илия Мицев – кумите, Теодора Иванова – кумите, Теодора Ананиева – кумите, Кристиан Костов – ката, Дариан Абди – ката, Виктор Павлов – ката, Мартин Първанов – кумите, Дария Петкова – кумите и Християн Спиридонов – кумите.
Старши-треньорът на клуба Милена Кирниколова отново благодари за усилията на треньорският екип в клуба – Маринела Петрова и Бетина Кисьова за отличното представяне на състезателите през целия сезон, който ще приключи с участие в Клубното първенство за 2021 г. Кирниколова благодари също за труда и постоянството на състезателите и за неизменната подкрепа на родителите.
От Шотокан карате клуб „Спартак 14“ напомнят, че в края на юни клубът ще осъществи прием на ученици в спортното училище в Плевен, спортен профил „Шотокан карате-до“. Изпитът е за ученици от 4, 5 и 6 клас. През август е вторият тур на приемните изпити за незаетите места от 5 до 9 клас. Сега в спортното училище се обучават 14 ученика по спорта Шотокан карате-до, които имат отлични постижения на национално и международно ниво.

Powered by WPeMatico

6 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медала за състезателите на Шотокан карате клуб „Спартак 14“

6 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медала за състезателите на Шотокан карате клуб „Спартак 14“Ivailo BoevНа 24 и 25 април в София се проведе Национално първенство по Шотокан карате-до за юноши, младежи, мъже и жени, съобщават от Шотокан карате клуб „Спартак 14“. В новата многофункционална спортна зала на НСА се събраха 297 състезатели от 24 клуба.
Плевенскияш клуб „Спартак 14“ взе участие с 22 състезатели. От надпреварите във всички възрасти и дисциплини състезателите на клуба спечелиха 18 медала – 6 златни, 4 сребърни и 8 бронзови.
Златен медал при мъже в дисциплината Мастърс спечели Ивайло Боев.
Това е най-престижната дисциплина в първенството. Тя обединява двете състезателни дисциплини – шотокан ката и шобу кумите. Състезателите първо изпълняват ката, а след това провеждат двубой в шобу кумите със съответния опонент по жребии. Победата се определя според уменията и в двете дисциплини комплексно. Ивайло донесе за Плевен и клуба си най-престижното отличие за 2021 г. в Шотокан карате-до.
Със златни медали се завърнаха още:
Даяна Дерекова – девойки 14-15 г. в дисциплината ката. Даяна е ученичка на Спортно училище „Г.Бенковски„ и за втора година е финалистка в дисциплината.
Максимилиан Рупчански – юноши 14-15 г. в дисциплината ката. Максимилиан спечели и сребърен медал в шобу кумите. Също ученик на Спортно училище.
Елица Станчева – девойки 16-17 г. в дисциплината ката. Елица спечели и бронзов медал в шобу кумите.
Стефани Иванова – девойки 12-13 г., дисциплина шобу кумите. Стефани затвърди своята позиция от 2020 г. – на най-високото място на стълбичката.
Илхан Василев – юноши 16-17 г., дисциплина Шобу кумите. Илхан също е ученик на Спортно училище.
Сребърни медали:
Тихомир Тодоров – юноши 12-13 г., дисциплина шотокан ката. Тихомир е дългогодишен състезател на клуба и ученик в Спортно училище, освен шампион е и един от отличниците на училището.
Амира Абулибде – девойки 12-13 г., дисциплина шобу кумите. След 2 победи и 1 загуба на финала , Амира дебютира в новата възрастова група.
Отборно ката юноши+девойки 16-20 г. в състав : Тихомир Тодоров, Гергана Атанасова и Елица Станчева
Бронзови медали:
Станислав Станчев – юноши 12-13 г., дисциплина шобу кумите
Великослав Василев – юноши 14-15 г., дисциплина шобу кумите
Росица Донева – девойки 12-13 г., дисциплина шобу кумите
Гергана Атанасова – девойки 16-17 г., дисциплина ката
Отборно ката момчета 12-15 г. в състав: Йонан Михайлов, Петър Станчев, Станислав Станчев
Отборно ката юноши+девойки 12-15 г. в състав: Росица Донева, Йоан Тонов, Станислав Станчев
Отборно кумите момчета 14-15 г. в състав: Мариян Тодоров, Максимилиан Рупчански и Великослав Василев

Stefani Ivanova Maksimilian Rupchanski
Dayana Derekova Ilhan Vasilev

Старши-треньорът на клуба Милена Кирниколова акцентира на усилията, положени от Маринела Петрова и Бетина Кисьова за отличното представяне на състезателите на тазгодишните национални първенства. Тя обърна внимание върху труда и постоянството на състезателите, положени въпреки ограниченията за спортуване.
В края на месец юни клубът ще осъществи прием на ученици в Спортно училище – Плевен, спортен профил „Шотокан карате-до“. Изпитът е за ученици от 4, 5 и 6 клас. През месец август е вторият тур на приемните изпити за незаетите места от 5 до 9 клас. В момента в Спортно училище се обучават 14 ученика по спорта Шотокан карате-до, които имат отлични постижения на национално и международно ниво.

Powered by WPeMatico

Тръгнала от град Левски гимнастичка със сребро в Международен турнир по акробатика

Тръгнала от град Левски гимнастичка със сребро в Международен турнир по акробатикаsportna gimnastika Levski14 медала, от тях 3 златни, 5 сребърни и 6 бронзови, спечелиха българските състезатели от международния турнир по акробатика, проведен в столичната „Асикс Арена“. Състезанието е съпътстващо световната купа.
При женските двойки, възраст 13-19, шампиони станаха Теодора Кръстева/Елена Босилкова (Нефтохимик 2011 Бургас) с оценка от 27.140 точки. Втори са Милица Смоленска/ Ивон Христова (ЦСКА София). Ивон е родена в Левски.
Международният турнир е определящ за окончателния състав на националния отбор по акробатика за световното първенство през юни в Швейцария.

Powered by WPeMatico

Каратеките от Спартак-Плевен със злато, сребро и три бронза от Национално първенство по карате

Каратеките от Спартак-Плевен със злато, сребро и три бронза от Национално първенство по каратеYoan TonovНа провелото се Национално първенство по карате на 17 и 18 април в София, в конкуренцията на 591 състезатели от 30 клуба, състезателите на Спартак-Плевен спечелиха 1 златен, 1 сребърен и 3 бронзови медала, съобщават от клуба. И уточняват, че с 12 участници се представи клуба на тазгодишното първенство.
Златният медалист е Йоан Тонов в дисциплината кумите род. 2010 г. до 40 кг. В конкуренция от 16 състезатели и 4 перфектни срещи шампионската титла остана в Плевен.
Сребърният медал спечели Стефани Иванова отново в кумите при девойки род.2008 г. На финала тя загуби от състезателката на клуб Шурикен.
Бронзовите медали в кумите спечелиха Християн Спиридонов при момчета род.2010 г. тежка категория и Тихомир Тодоров при юноши род. 2008 г. отново тежка категория.
Медал в дисциплината Ката при жени спечели Мирела Йолова. След дълга пауза от две години, Мирела отново намери място в престижната тройка.
На пето място при мъже в дисциплината кумите се класира Ивайло Боев. Конкуренцията беше силна от състезатели с дългогодишен опит. На 5 място се класира и Ивайло Василев при 10-11 г. момчета в кумите.

Powered by WPeMatico

Плевенските полицаи с безапелационна победа в турнира по стрелба с пистолет „Величко Величков“

Плевенските полицаи с безапелационна победа в турнира по стрелба с пистолет „Величко Величков“streltsi Pleven MVRНа състоялия се в края на миналата седмица XXVI Републикански турнир по стрелба с боен пистолет плевенският отбор в състав Лидия Петкова, Анелия Петрова, Ивелин Илиев, Свилен Иванов и Борислав Младенов стана безапелационен победител, съобщават организаторите от Дирекцията на МВР в Плевен и Спортната асоциация на МВР. Двудневното състезание се проведе на стрелбищен комплекс „Величко Величков“ в Плевен. Участие взеха отбори от различни структурни подразделения на МВР и над 100 индивидуални състезатели. Първенците получиха купи, грамоти и медали. На церемонията по закриване на състезанието наградите за победителите бяха връчени от старши комисар Веселин Вътов – директор на ОДМВР – Плевен.
Класиране:
Индивидуално, жени – златен медал завоюва Лидия Петкова от ОДМВР – Плевен, която за пореден път оглавява класацията.
Индивидуално, мъже – златен медал спечели Свилен Иванов от ОДМВР – Плевен.
Отборно, жени – първо място – ОДМВР – Плевен, второ място – ОДМВР – Пловдив и трето място – СДВР;
Отборно, мъже – Първо място – ОДМВР – Плевен; второ място – ОДМВР – Пазарджик и трето място – ОДМВР – Перник;
Комплексно – Първо място – ОДМВР – Плевен, второ място – ОДМВР – Перник и трето място ОДМВР – Бургас.

Powered by WPeMatico