Daily Archives: февруари 3, 2021

Годишен отчет за изпълнение програмата за управление на д-р Цветан Костадинов, кмет на община Червен бряг, за първата година от мандата

Годишен отчет за изпълнение програмата за управление на д-р Цветан Костадинов, кмет на община Червен бряг, за първата година от мандата

2020 година бе трудна за всички. Изпълнена с много предизвикателства и неизвестности. Година, която изискваше лидерство, управленска мъдрост и навременни решения. Въпреки настъпилата криза, ние оценяваме 2020 година като успешна за Община Червен бряг. Изпълнихме всички ангажименти, които бяхме поели, въпреки появата на пандемията.

Постигнахме най-важното – сменихме модела на управление на Община Червен бряг. Променихме философията на управление на обществените средства. Стабилизирахме финансовото състояние на общината. Наложихме пълна прозрачност в обществените поръчки и строг контрол при тяхното изпълнение. Провеждаме изцяло нова инвестиционна политика – парите на гражданите се влагат в стратегически проекти, които ще направят населените места в Община Червен бряг по-добро място за живот. Променихме медийната политика и връзките с обществеността – откритост и постоянната информираност на гражданите.

Предприехме навременни мерки за борба с пандемията и прилагането на извънредните мерки, свързани с нея. Поддържахме отлична комуникация с всички семейни лекари, с медицинския център, общинската болница и Спешна помощ и заедно изградихме  много точна организация, така че системата да работи нормално и да не се стига до здравна криза в общината. Бяха подсигурени и всички необходими предпазни средства за медиците. Общината оказа подкрепа на хората в нужда. Разви няколко социални проекта в помощ на най-уязвимите групи.

Поддържахме непрекъснат контакт с най-големите работодатели, за да запазим работните места на нашите съграждани. За щастие предприятията не спряха дейността си и нямаше съкращения.

Стабилизирането на финансите и доброто менажиране на бюджета направи така, че пандемията да не попречи на реализирането на нито един стратегически за общината инвестиционен проект и заложените приоритети в секторите образование, здравеопазване, инфраструктура, екология, сигурност и спорт да бъдат изпълнени.

Пълния отчет по сектори – вижте тук: https://www.chervenbryag.bg/bg/1612346028.html

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Две възпитанички на плевенската школа по тенис оглавиха ранглистата на „Тенис Европа” до 14 години

Две възпитанички на плевенската школа по тенис оглавиха ранглистата на „Тенис Европа” до 14 годиниtenis nadezhdiКметът на Плевен Георг Спартански се срещна с две млади тенисистки – Йоана Константинова и Росица Денчева. Росица Денчева беше придружавана от Даниел Ангелов – националeн треньор, Иво Войников – председател на ТК „Плевен – 90”, и от своята майка. Поради предстоящо участие в турнир в Анталия, Турция, Йоана Константинова беше представлявана от председателя на ТК „Плевен – ПСК” Манол Манолов.
От началото на 2021-а година две плевенски спортистки са начело на обновената ранглиста „Тенис Европа” за момичета до 14 години. Първото място заема възпитаничката на тенис клуб „Плевен ПСК” Йоана Константинова, следва я Росица Денчева от клуб „Плевен – 90”.
В края на миналата година Константинова спечели първата си титла от турнир на ITF за девойки до 18-годишна възраст. Талантливата плевенчанка триумфира на турнира от пета категория на кортовете ТК „Барокко” в София. През миналия сезон тя спечели и титлата на сингъл на турнира от втора категория на Тенис Европа в Чачак (Сърбия). На двойки победи на турнира до 16 год. от втора категория „Дема къп”. Йоана има още четири втори мeста на сингъл и две втори по двойки от турнири на Тенис Европа.
Росица Денчева спечели през 2020 г. шест титли на сингъл и три по двойки в турнири от „Тенис Европа”. При това три от титлите на сингъл са в състезания до 16-годишна възраст – на състезания в София, Бургас и Пловдив. При 14-годишните е първа на турнирите в Бургас, Пазарджик и Свиленград.
Двете момичета спечелиха и всички възможни титли на сингъл и по двойки на турнира от Източноевропейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция). Росица Денчева получи покана за двуседмично участие в школата на Рафаел Надал.
От името на Федерацията по тенис Даниел Ангелов благодари на Георг Спартански за подкрепата от страна на Община Плевен за развитието на тенис спорта в града ни. Той допълни, че и занапред ще се разчита на доброто партньорство с местната администрация особено в ситуацията на предизвикателства, свързани с COVID епидемията. Отговорността ни сега, когато сме на върха, е много голяма, подчерта Ангелов.
Тенисът и изобщо спортът е една от малкото сфери, с които страната ни може да бъде световно известна. Поздравявам младите тенисистки и треньорите за техния труд и амбиции с пожелания за още по-високи успехи и за спортен път само напред и нагоре, обърна се към гостите си Георг Спартански. Заедно те обсъдиха и състоянието на тенис базата в Плевен и възможностите за нейното обновяване.
В знак на уважение към постиженията на Йоана Константинова и Росица Денчева кметът им подари книгата на Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов „България на Олимп”, представяща всички 48 българи олимпийски шампиони и 289 олимпийски медалисти, с посланието и те да постигнат най-високия спортен връх.

Powered by WPeMatico

Агенцията по храните организира информационна кампания за птичия грип

Агенцията по храните организира информационна кампания за птичия грипkoko6kaС писмо, адресирано до общинската администрация в Плевен Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) алармира относно епизоотичната ситуация, свързана със заболяването високопатогенна инфлуенца по птиците (птичи грип).
С него от БАНХ обръщат внимание, че във връзка с продължаващото от началото на годината влошаване на епизоотичната ситуация в Европа и с цел повишаване степента на пасивния надзор по отношение на това заболяване, стартира информационна кампания за собствениците на домашни птици в населените места.
В условията на епизоотичната обстановка е необходимо да се предприемат превантивни мерки така, че държавните и общински органи и институции, както и собствениците на домашни птици да имат необходимата епидемиологична готовност за посрещане на заболяването.
От БАБХ са приложили и подробна информация за характера на заболяването високопатогенна инфлуенца по птиците и мерките, които следва да се предприемат за недопускане възникването и разпространението на заболяването.

Powered by WPeMatico

Христо Иванов: Укрива ли „Лукойл“ данъци в България? Държавата мълчи (ВИДЕО)

Христо Иванов: Укрива ли „Лукойл“ данъци в България? Държавата мълчи (ВИДЕО)Укрива ли „Лукойл“ данъци в България? Повече от две години институциите отказват да отговорят. Тази тема засяга председателят на “Да, България” Христо Иванов във видео във фейсбук.

“Намираме се не на плажа в “Росенец”, а до оградата на нефтобаза “Росенец”. Тук ние виждаме как българският суверенитет е подменен от корупционен суверенитет. Искам да припомня нашите усилия по отношение на нефтобаза “Росенец”. Ние водим дела от години срещу НАП, за да поискаме едни конкретни ревизионни актове, които считаме, че ще хвърлят светлина върху дългогодишните съмнения, че всъщност “Лукойл” не плаща пълния размер на данъците, които би следвало да плаща за своята икономическа дейност в България”, допълни той.

“Въпреки спечеленото дело във Върховния съд НАП продължава да отказва да публикува ревизионните актове на “Лукойл”. През лятото Бойко Борисов обеща да публикува ревизионните актове и както винаги излъга. Вместо да брани нашите корупционери, призоваваме г-жа Митрофанова, новият посланик на Русия в България, да публикува ревизионните актове на „Лукойл“ от НАП. Нашите два народа имат бъдеще на равноправни отношения въз основа на свобода и стремеж към европейски модел на демокрация”, каза Христо Иванов.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Краси Ванков отмъкна Ненчо Балабанов от Халважиян

Краси Ванков отмъкна Ненчо Балабанов от Халважиян

Краси Ванков успя да отмъкне Нeнчо Балабанов от конкурента си Маги Халваджиян. Успешният продуцент с арменска кръв искал актьорът да се включи в предстоящия сезон на „Като две капки вода”, в който ще бъдат само бивши участници нa предаването.

 

Балабанов безспорно е сред най-добрите имитатори у нас, а и стана победител в третия сезон на шоуто. Той обаче трябвало да откаже апетитната покана на Халваджиян.

 

В момента снима трети сезон на „Ол инклузив“, чиито продуцент е Ванков. Балабанов обяснил, че въпреки огромното си желание няма как да е всеки понеделник на сцената на „Капките“ заради снимките на комедийната лента. Маги nък nроявил пълно разбиране, пише „Галерия“.

 

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico