Daily Archives: февруари 5, 2021

Тонове отпадъци са установени при проверка по сигнал за нерегламентирано сметище в района на полигона на СБА в Разград

Тонове отпадъци са установени при проверка по сигнал за нерегламентирано сметище в района на полигона на СБА в Разград

Разград. Служители в отдел „Екология“ са извършили проверка във връзка с постъпил на 4 февруари в Община Разград сигнал за нерегламентирано сметище. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Установено е, че в района на полигона на СБА върху терени частна собственост са изсипани тонове отпадъци, предимно от строителна дейност. По част от тях има обозначителни знаци на дружество със седалище извън границите на област Разград, но тъй като служителите в Община Разград нямат разследващи функции и във връзка с последващи действия, е потърсено съдействие от ОДМВР – Разград, за да бъде установен извършителят на деянието.

След като получи официална информация относно извършителя, Община Разград има правомощия съгласно Закона за отпадъците да издаде предписание отпадъците да бъдат премахнати от нерегламентираното място, като за това се предвиди и конкретен срок.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Кметът на Бургас предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в село Димчево

Кметът на Бургас предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в село ДимчевоКметът на Бургас Димитър Николов предлага Общинският съвет да гласува отпускането на финансова помощ за подпомагането на пострадалите от наводненията семейства в село Димчево. В периода от 8 до 12 януари в района на населеното място паднаха интензивни валежи от дъжд, чието количество надхвърли 220 литра на квадратен метър.

Дъждовете и снеготопенето от края на януари и началото на февруари доведоха до критично повишаване на нивото на реките. Дигата на река Факийска беше разрушена от придошлите води, които заляха много къщи и унищожиха имущество. Наводнението нанесе сериозни щети в домовете на много хора. Увредени са подови настилки, фасадни мазилки и изолации, битово обзавеждане и домакински уреди. Общинска комисия извърши оглед на всяко засегнато домакинство и изготви списък с необходимото за възстановяване имущество, каза Николов. За подпомагането на пострадалите домакинства от наводнението кметът предлага да бъдат отпуснати 40 000 лева. Средствата ще бъдат използвани за закупуването на битово имущество и строителни материали.

Предложението за отпускане на финансова помощ ще бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет, но заради важността от решаването на проблема и запазване здравето на хората и възстановяване на повреденото имущество законът допуска предварително изпълнение на решението.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Неочаквано! Щерката на Тони Дачева ще става РОКАДЖИЙКА

Неочаквано! Щерката на Тони Дачева ще става РОКАДЖИЙКА

Голямата фолк изпълнителка Тони Димитрова утре празнува рождения си ден. В навечерието на личния си празник тя споделя пред „Телеграф“ за мечтите, работата и най-важното – дъщеричката й Виктория.

 

„Този рожден ден определено ще е странен, предвид ситуацията, в която се намираме. Аз обичам да празнувам с много приятели в заведение, но сега ще се наложи в най-тесен кръг у дома. Миналата година не можах да отбележа нито имения, нито рождения си ден, защото бях в чужбина, тази пък ще е скромно заради пандемията. Но какво да се прави. Важно е да сме здрави и скоро отново да заживеем по нормален начин”, разкрива с усмивка Дачева.

 

Преди празници повечето хора си правят равносметки, Тони обаче не е от тях. „Аз равносметка си правя всеки ден, не преди рожден ден. Животът се променя във всеки миг, случват се най-неочаквани неща. Като цяло смятам, че се справям много добре с живота. Давам всичко от себе си, за да вървят нещата за мен и моята дъщеря. Тя е най-важна.“

 

В последните дни из медийното пространство тръгна слух, че изпълнителката на големия хит „Бедни и богати” има нов мъж до себе си.

 

„Нямам никой. Сама съм и си гледам детето, това е”, категорична е тя.

 

Дъщеричката й Виктория е най-големият й стимул. Малката вече е ученичка, а Тони не крие, че е доста трудно с онлайн уроците. „За първокласниците е доста трудно онлайн обучението, защото те имат много голяма нужда от директен учителски контакт. Влязох в ролята на учителка, направо вече съм педагог (смее се). Каквото мога помагам”, с усмивка разказва певицата.

 

Когато двете с Виктория са сами и имат свободно време, обичат да се разхождат в гората или планината.

 

„Харесва много рок музика. Знае наизуст много от песните. Казва ми: „Мамо, аз съм ти фенка, харесвам твоята музика, но обичам повече рок”. Та изглежда ще я правим рокаджийка”, споделя предпочитанията на дъщеря си Дачева. Тя допълва, че не е от болно амбициозните майки и ще остави Виктория сама да избере пътя в живота си, а тя ще е до нея, за да я й подкрепя и да и дава майчински съвети.

 

Другата голяма любов на Тони си остава музиката. Тя не крие, че във времена на пандемия сцената й липсва много. „Липсва ми сцената, публиката ми, но няма какво да се направи. Като няма друга алтернатива, остава вариантът с онлайн концертите. Не съм мислила в момента да направя такъв, но може. Не е невъзможно.

 

„Ние сме много ощетени. Лично моето мнение е, че този вирус не е само по кръчмите, ами е навсякъде. Иска ми се поне в най-лошия случай да пуснат да работим на 50% капацитет. Не знам какво да кажа, знаете какво е като няма приходи, само разходи. Никой не те пита как я караш. Не е добре работата”, откровеничи гласовитата блондинка.

 

Именно това е едно й от най-големите й желания навръх рождения й ден. Да заживеем отново нормално. „Като всеки един си пожелавам час по-скоро да се отървем от този вирус, да паднат мерките, най-вече да сме здрави и да заживеем нормално. То е ясно, че вече никога няма да бъде същото както преди, но поне да започнем да живеем, защото в момента сме на една пауза. Искам си сцената, искам си почитателите, искам да си живея живота нормално и спокойно”, завършва разговора Тони Дачева.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Възстановено е движението при км 262 на АМ „Тракия“, в участъка гр. Кермен до с. Скобелево

Възстановено е движението при км 262 на АМ „Тракия“, в участъка гр. Кермен до с. Скобелево

Сливен. Временно движението при км 262 на АМ „Тракия“, в участъка гр. Кермен до с. Скобелево, в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”. Поради ремонт на фугата на жп надлез е ограничен трафикът в активната и аварийната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Необходимо е водачите да се движат с…
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Драматична ситуация с туристи на връх Тодорка

Драматична ситуация с туристи на връх ТодоркаЕкип на ПСС е провел акция по спасяването на двама руски туристи в района на връх Тодорка. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК, цитирани от Фокус.

Акцията е започнала в 16:45 часа и успешно е приключила в 19:50 часа.

Руски туристи – мъж и жена, подават сигнал, че са в труда ситуация в района на връх Тодорка.

“11 планински спасители от отряда ни в Банско са участвали в акцията с моторни шейни при доста силен ураганен вятър – между 23 и 28 м/с.

Намерили са туристите в местността Каркъма под връх Тодорка. Извели са ги на безопасна височина в добро състояние. Отървали са се само с уплаха”, уточниха от ПСС.

Преди дни пак се разигра страшна трагедия с труп на скиор софиянец в “Платото” над Банско. Преди това пък лавина уби 18-годишният състезател от националния отбор на България по фрийрайд Борислав Гарибов.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico