Daily Archives: февруари 6, 2021

Александър Симов, БСП: Нинова ще стане министър-председател, ако БСП спечели изборите

Александър Симов, БСП: Нинова ще стане министър-председател, ако БСП спечели изборите

София. На Борисов пожелавам Бог да му дари мъдрост и разум. Това каза Волен Сидеров, лидер на „Атака“ и общински съветник в СОС, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2”, съобщиха от екипа на предаването.
Сидеров коментира следните теми:

Решението на ВАС за отмяна постановлението на ЦИК за промяна на състава на коалиция „Обединени патриоти“. Притесненията му за манипулации на изборите.
„Привет, г-н Сидеров! Щастлив ли сте, че съборихте решението на ЦИК, с което вашите партньори от ОП – ВМРО и НФСБ се опитаха да ви елиминират физически от участие на ваши членове в избирателните комисии и от името „Обединени патриоти“?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори: „Не е до щастие или нещастие или някакви симпатии, просто ВАС наложи законността и отряза, разговорно казано, отхвърли едно решение, което беше в нарушение на закона. Остава тревожния въпрос как 13 човека от ЦИК приемат такова нарушение на закона и след това биват опровергани от върховния съд. Това е тревожният въпрос, защото, ако това се случва в ЦИК, представете си 12 500 секционни комисии в страната, над 30 районни комисии и краткото време, в което ще се провеждат изборите какви нарушения могат да се правят и поради краткото време да не могат да бъдат атакувани в съд. Това е тревогата!“.
Волен Сидеров заяви, че от месеци алармира за разминаването между реалния брой на избирателите и списъците на ЦИК. Той добави, че към това трябва да се прибави и непрозрачността в работата на „Информационно обслужване“, за което от Атака са изпратили писмо до транспортния министър Росен Желязков. Министър Желязков има възможността да въведе надзорен съвет от 7 човека, да направи двустепенна система на управление, да се разтури сегашния борд на директорите и да назначи нов по прозрачен начин. „Накрая в обръщението си към него му казваме, че той трябва да направи това, защото си спомняте, че имаше обвинения към него, когато беше шеф на кабинета на Борисов, заради аферата „Костинброд“. Така че той има време да го направи, медиите трябва да следите дали ще го направи, защото това засяга всички. Така че възстановяването на законността от ВАС не може да не ме удовлетворява, защото беше погазена възможността да присъстваме в секциите, и самото ни изваждане от ОП. В резултат виждате, че Каракачанов се „развежда“ в момента с Валери Симеонов, защото той очакваше, по негово предложение беше това в ЦИК, че ще мине, след което те ще узурпират марката „Обединени патриоти“. Сега при това решение на ЦИК вече е невъзможно, затова той реши да се премери сам. Вече достатъчно ресурс е натрупал, така се говори. Но връзката е явна, виждаме сега, че Симеонов е изненадан от това решение на Каракачанов, но то пък е във връзка с решението на ВАС!“, обясни лидерът на Атака.

Представянето на Атака на предстоящите парламентарни избори.
„Между нас казано се опитах да осигуря участие на членове на ЦИК, не ми се получи. Опитах се да осигуря и участие на лидера на НФСБ Валери Симеонов, не ми се получи, но ВМРО ще присъстват, след Вас ще говори заместник-председателят на партията Искрен Веселинов. Но Вие имате един много призивен лозунг от години – „Атака – победа!“. Ще имате ли основание на тези парламентарни избори Атака – победа?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори, че това е призив от улични мероприятия, защото там градусът е по-висок и хората го скандират от сърце. Той продължи, че активистите и симпатизантите на Атака са мобилизирани, те са на мнение, че влизането на Атака в управляващата коалиция е било грешка. Лидерът на Атака заяви: „Аз все пак бях конструкторът на тази коалиция, каквото и да говорят колегите след малко. Впрочем искам да се знае това много добре, защото през 2016 г. аз убеждавах Валери Симеонов да се съгласи да издигнем Каракачанов. Дни и вечери наред с дълги, тежки, протяжни разговори. Така че като конструктор на тази коалиция след това нямаше как да не критикувам двамата лидери, които се отклониха от добрата политика на управление. Няма да влизам в подробности. Атака – победа! Да, общо взето настроени са активистите ни да бъдем както си знаем. Атака си е Атака, има една друга такава приказка, която си споделяме помежду си. Тоест ние имаме и опита, и хъса да покажем каквото можем. Пак ще се върна обаче на основната тема, дори и да има вот, който е благоприятен за нас и да минем 4%, аз не знам резултатите след това как ще бъдат „фризирани“ в тази държавна агенция „Информационно обслужване“, защото тя е последната инстанция, както и в различните секции. Защото ние не можем да присъстваме навсякъде, това, което си върнахме като право в съда, ни дава възможност в много малка част от секциите. Така че остава опасността да бъде фалшифициран изборът, да ни бъдат отрязани проценти, за да кажат след това – ето, Атака не може да влезе, тя е извън играта вече. Естествено това не може да ни разколебае, защото, ако сега седнем да се разколебаваме, да се съмняваме и отчайваме, тогава просто не трябва да участваме в изборите, поради съмненията за тяхната нечестност. А това не е нито в моя характер, нито в този на моите приятели и съратници. Така че ще бъдем бойни както винаги – Атака – победа! Победата не означава да превземеш един град и да го опустошиш. Победата има и други измерения, удовлетворението от това, че си бил последователен, че не си се предавал и не си падал на колене. Това е победата. Когато си боец, дори да загинеш като боец, това е пак победа!“.

Необходимостта от доброволческа инициатива за гарантиране честността на изборите.
„Заплашвате ли, г-н Сидеров, че ако министър Росен Желязков не обърне внимание на вашето писмо или по технически причини не успее да назначи такъв орган, какъвто предлагате, ще искате касиране на изборите. Знаете, изтече миналата седмица съобщение, че МВнР по традиция, по законите на демокрацията е поканило и международни наблюдатели?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори, че международните наблюдатели са просто едно оправдание, защото те не могат да бъдат навсякъде и да видят всичко, което се случва. Той разказа, че през последните дни се е срещал с доста активисти на Атака, които са му разказвали с часове как се вършат подмени от секционните комисии, как бюлетини на Атака са слагани в купчинките на ГЕРБ, или ДПС, или БСП, също и на ВМРО на последните избори. „Всичко това те са го виждали и питат какво да направим. Вдигаме скандал, те ни казват – гледайте си работата, след това в чувала и така. Така че международните наблюдатели ще бъдат една лустрована официозна част от изборите, но те реално няма да решат въпроса с тяхната честност. Пак казвам, това е дълг на всички нас! Аз го виждам във формата, знаете през 1990 г. имаше сдружение за честни избори, Кеворк Кеворкян беше там, Миро Севлиевски, и това не се заплащаше, беше на доброволни начала. Сега има платени форми, но това не е гаранция, знаете, хората се „изкалпазаниха“ вече!“, категоричен бе лидерът на Атака.
„Не сте прав, Сдружението за честни избори беше финансирано от САЩ, които ни критикуват винаги сериозно за корупция, за непрозрачност на обществени поръчки, отсъствие на демокрация, свобода на словото!“, отбеляза водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори, че това е така, но участниците, които са контролирали, са били доброволци. Той продължи, че може би е дошло времето да се върнем към тази доброволческа форма на граждански ентусиазъм, защото само по този начин можем да прекъснем инерцията на властта, която държи МВР, администрацията, кметовете. Сидеров заяви, че вижда наченки за такова доброволчество и протестите през лятото са показали, че има хора, които доброволно искат да заемат такава позиция. „Дано това да стане, аз не съм съвсем песимист, но съм реалист, смятам, че ще има някакво събуждане на хората, дано не го потиснат, включително и с тези теми, които непрекъснато са в медиите – в условията на пандемия, в условията на пандемия! Хайде да престанем да се плашим и шашкаме, да не бъдем бели мишки в лабораторни условия, а достойни хора, това е моят призив!“, призова лидерът на Атака.

Идеята да направят песен за изборите.
„Сега чувам Волен Сидеров от 90-те години, накарахте ме малко да се върна във времето!“, заяви Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че той всъщност никога не се е променял. „Вие надградихте, един журналист с качества, демократично настроен, който търсеше и своя път, и пътя на България по пътя на демокрацията! Вие се превърнахте в политик. Не сте ли малко романтично настроен все още, колко години станаха от 1990 г.?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори: „Сякаш беше вчера! Времето е относително нещо, не според Айнщайн, а според богословието, защото, когато човек живее истински, изпълва времето със смисъл, то тогава годините, минало, настояще са малко по-условни. Казвам го поетично, защото нали знаеш, ние с теб сме литератори, а това е важно, защото аз слязох от писането в политиката, а за да пишеш трябва да имаш дисциплинирана мисъл, образно мислене. И дар Божи разбира, но дар Божи носочен към хората, ако го стискаш за себе си, може да ти го отнеме този, който го дава!“.
„Аз пък влязох в политическата журналистика от режисурата. Тогава пеехме „Времето е наше“, аз даже бях един от създателите на една от версиите на „Времето е наше“. Сега ми хрумва, не е ли време отново една песен, хората да могат не само прагматично, но и емоционално да се включат в политиката? „Радио К2“ и „Беновска пита“ направихме по време на пандемията заедно с поета Александър Петров, Константин Марков от „Тангра“ песента „Денят“, против отчаянието от ковида. Сега идва ли ти наум да създадеш една песен за изборите?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори: „Прекрасна идея! Освен това аз също съм приятел с музиканти, хора на изкуството, така че идеята е чудесна. Чудесна е идеята, просто трябва да поговорим извън ефира за нея как ще стане, аз съм убеден, че може да стане една песен, която да повдигне духа на хората, както беше с „Времето е наше“ през онези чудесни, прекрасни години!“.
„Ето, започваме изборите и емоционално!“, отбеляза Беновска. Сидеров отговори: „Без емоции какво е човек – робот!“.

Има ли диалог с Борисов и какво би му казал?
„Като говорим за емоции не мога да не попитам, политиката е прагматика в известен смисъл, но както има една мъдра мисъл, че политиката променя света бързо, но за кратко, а изкуството го променя бавно, но за дълго, кога си чувал Бойко Борисов напоследък и споделяш ли с него твоите притеснения за изборите? Има ли смисъл?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори, че в момента няма диалог с Борисов, на практика Борисов и бившите му коалиционни партньори са скъсали връзката с него. Той продължи: „Така че нямам диалог с него, за да му кажа каквото и да било. Бих му казал, както и преди се е случвало винаги с пожеланието за мъдрост. Между другото, винаги, когато го поздравявам за големи християнски празници, за нова година, винаги пожелавам Бог да дава мъдрост и разум, защото той е поел отговорността да управлява. Каквото и да мисли човек, може да е недоволен, може да го критикува за някои неща, ти си длъжен да пожелаеш той да управлява с мъдрост, всеки, който е на власт, не само Борисов. Да се помолиш и да кажеш – Бог да дава мъдрост, това го има и в литургиите, когато свещеникът служи литургия, той казва – да се помолим за управляващите, те да бъдат надарени с мъдрост, за да могат да управляват народа. Така че това е стара християнска традиция, да пожелаеш мъдрост. Да посъветваш също така. Аз съм му казвал няколко пъти – все пак съм с 3 години по-голям от теб, вслушай се какво казвам, няма да сбъркаш, няма да те подведа, това, което казвам, е само за добро. Къде ме е чул, къде не ме е чул, това може би е тема за мемоари. Но нямаме диалог в момента, за да го посъветвам за каквото и да било!“.
„А трябва ли да имате диалог?“, попита Беновска. Волен Сидеров отговори, че е нормално да има диалог, но за това се изискват две страни. Дори и при битки е важно да има разговор, защото битката рано или късно свършва и след това трябва да има договор за примирие.

На какви хора ще разчита Атака за изборите?
„Колко са хората с визия в Атака, на кого ще разчиташ?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори, че ще разчита на тези, които не са го предали. „Много те предадоха, няма да ги изреждам! Както твоят опонент в коалицията ОП се изрази за един от своите бивши съратници – да го направиш човек от парче месо!“, продължи водещата. Събеседникът ѝ отговори: „Да, в крайна сметка, като е станал човек, нека да ходи! Но все пак ще разчитам на тези, които не са ме предали, които са следвали, защото аз направих партия с идеология, които са ме следвали и вярват, че ако не цялата идеология, поне част от нея може да се приложи в политиката на България. Такива хора ще бъдат активисти и кандидати в листите на Атака. Много от тях са познати лица. Израснаха и младо поколение, има вече потомствени такива при които бащата е бил активист, синът вече е пълнолетен, студент и той е такъв. Така че отгледах поколение, какво по-голямо удовлетворение и радост. Все пак аз претендирах, че създавам някаква школа по-скоро, а не партия. Така че има на кого да се опра!“.

Подкрепата от страна на съпругата му.
„Извинявам се, че ще вляза в лична територия, но и твоята съпруга Деница, майката на малкия Волен, ти я направи политик, ще се върне ли тя в политиката сега?“, попита водещата Илиана Беновска. Волен Сидеров отговори: „Не, категорично няма желание! Това е може би едно от нещата, които ме спечелиха, защото много жени поставят кариерата и амбицията преди семейството, при нея е обратното! Не, няма намерение за политика!“.
„Тя какво ти каза, че иска да е съпруга и майка?“, попита Беновска. Волен Сидеров отговори: „Да, това трябва да бъде водещо. Така мисля аз, може би има феминистки кръгове, които ще ме нападнат, но няма такава амбиция. Но действително е с мен и ме подкрепя. Тя израсна всъщност, беше на 21-22 години, както и синът на бившата ми жена Димитър Стоянов, той също израсна при мен като политическа школа, сега ми помага, например делата във ВАС ги води той. Той е един интелигентен и способен юрист. Виждаш, че това, което съм създал като школа, ме крепи, засега това е достатъчно. Човек не трябва да иска прекалено много и да благодари на Бога всеки ден, че го има това нещо! И аз благодаря! Но да не забавям ефира, че може би чакат важни гости“. Водещата отбеляза, че следващият събеседник ще бъде заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Сидеров заяви: „Веднага му отстъпвам място, той е депутат, съпредседател на парламентарна група!

„Родихме идеи, очаквам да видя дали ще развием песен!“, обърна се накрая на разговора към своя гост Беновска. Сидеров отговори: „Започвам да мисля още сега и ангажирам моите млади приятели от оркестъра, с който често се виждам да избистрят нещата. Аз съм убеден, че ще стане!“, с което завърши разговора си с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“ от 6-ти февруари 2021 г.

                  <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Над 8 400 000 лв. е джакпотът в играта 6/49

Над 8 400 000 лв. е джакпотът в играта 6/49Стартирането на новата година е съпроводено от много желания, обещания и мечти за сбъдване. Всеки от нас се изпълва с надежда, съсредоточена в предстоящите дни, които в началото ни се струват безгрижни и безкрайни. Но някак неусетно, първият месец на 2021 се изтърколи по хълма на житейските ни планове. Обръщайки нова страница на календара, осъзнаваме, че всеки един ден ни носи нов шанс да достигнем висините на щастието. Вярваме, че късметът е на наша страна, особено когато усещаме топлите слънчеви лъчи, с които февруари реши да ни изненада. Съзнанието ни тупти от блянове за предстоящата пролет, амбициите ни се изпълват с жизненост и енергия, а ние се чувстваме готови да поемем в посоката на успеха.

Съвсем в реда на нещата е да си зададем въпроса, откъде да започнем това прекрасно пътешествие. Определено сумата, събрана в джакпота на една от най-любимите игри на Българския спортен тотализатор – ТОТО 2 – “6 от 49”, би ни осигурила сигурност и високи нива на емоция. Натрупаният рекорден джакпот в размер на 8 203 702.47 лв. все още не е намерил своя собственик и не е никак трудно вие да заемете тази роля – просто попълнете така познатия фиш, обагрен в червено – цветът на любовта – в тото пункта близо до вас или на www.toto.bg. Много скоро стрелата на късмета може да уцели именно вашите мечти. Точно това е станало със смелчаците, които са заложили на любимите си числа през януари 2021, като общата спечелена сума от тях е почти наполовина на текущия джакпот – 4 068 356 лв.

Колко много радост ли е имало в сърцата на печелившите през първия месец на годината? Дали са се сбъднали техните желания от коледната нощ или това са били късметите, скрити в традиционната благоуханна новогодишна баница? Колосалната сума от 911 668 лева в играта “6 от 42” се изтърколи при щастливец от Града под тепетата, а заедно с останалите печалби в тази лотарийна игра, се оказа, че Българският спортен тотализатор е бил причината играчите да се зарадват на общата сума от 1 704 910 лв.

През изминалия месец тотализаторът беше много щедър, що се отнася до играещите играта 5 от 35, защото в почти всеки тираж някой участник познаваше поне една от двете печеливши комбинации. Това явно не беше достатъчно и допълнителни печалби по 500 лв. бяха изтеглени по случай едни от най-любимите именни дни на българите – Йордановден, Ивановден, Антоновден и Атанасовден. Общо 20 късметлии от София, Пловдив, Ямбол, Разград, Тервел, Благоевград, Видин, Димитровград, Русе, Белоградец и Котел имаха наистина силен старт на годината благодарение на тези финансови бонуси. Събирайки всички цифри, се оказва, че общо раздадените парични награди в тази игра оформят крайните 2 310 460 лв.

“Тото Джокер” е спазил своята традиция и е донесъл печалби на всички, избрали да рискуват и заложат, като сумата почти достига заветния милион – 908 605 лв.

Рекордният джакпот от ТОТО 2 – “Рожден Ден” ощастливи участник от Враца през януари, но не само за него имаше тържества, защото общо генерираната печеливша сума за празничната игра в първия месец от годината е 107 774 лв. “Зодиак 5X50” също се намираше в подходящата орбита и изстреля към късметлиите печалби в размер на 203 021 лв.

Радваме се, че любителите на футболните игри не са пропуснали да залагат на двубоите, включени в тиражите на Тото 1, като правилните прогнози в “Тото 1 – 13 срещи”, “Тото 1 – 12 тип 1х2” и “Тото 1 – 10 от 10” са донесли на играчите сериозни награди, възлизащи на 128 907 лв.

След толкова много зашеметяващи цифри смятаме, че най-доброто решение е да изберете своите любими числа и да направите залозите си, за да сте сред първенците, които ще се отличат с късмета си през месеца посветен на любовта.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Нети тръгна по бански през февруари

Нети тръгна по бански през февруари

Нети нагорещи страстите  в социалните мрежи, след като се пусна по бански през февруари.

Актрисата и певица използва няколкото топли дни, за да се порадва на морето и да събере колкото можете от февруарското слънце. Последователите й ахнаха от това, което показва, и личи, че въпреки пандемията и стоенето у дома формата и не е мръднал,  писа Телеграф.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

60-годишен мъж е загинал при катастрофа на главен път Пловдив – Пещера, задържан е шофьорът, който е избягал от мястото на инцидента

60-годишен мъж е загинал при катастрофа на главен път Пловдив – Пещера, задържан е шофьорът, който е избягал от мястото на инцидента

Пловдив. Окръжна прокуратура – Пловдив привлече към наказателна отговорност 46-годишния Д.Л. от с. Бяга, обл. Пазарджик, за това, че на 4 февруари 2021 г., на главен път Пловдив – Пещера, между с. Йоаким Груево и с. Куртово Конаре, е нарушил правилата за движение, и по непредпазливост е причинил смъртта на 60-годишен мъж от гр. Стамболийски, след което е избягал от местопроизшествието. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 04 февруари 2021 г. обвиняемият, прибирайки се от работа, шофирайки л.а. „Мерцедес“, модел „Вито“, допуснал пътнотранспортно произшествие, като блъснал пострадалия на главен път Пловдив – Пещера, след което не спрял и напуснал местпроизшествието. Когато се прибрал в дома си в с. Бяга, обл. Пазарджик, предприел действия по заличаване на следите от катастрофата, а на следващия ден изпратил съпругата си да закупува авточасти, с които да бъдат подменени увредените мигач, фар и стъкло на управлявания от него автомобил. Междувременно, в ранния следобед на 05 февруари 2021 г. на тел. 112 бил получен сигнал от мъж от с. Куртово Конаре, който забелязал трупа на пострадалия да лежи до пътя. В близост имало счупени части от моторно превозно средство.

Незабавно от служители при ОДМВР – Пловдив било започнато досъдебно производство и били предприети активни действия по издирване на причинилия пътнотранспортното произшествие водач. В резултат на подробен анализ на намерените части и трафика в района, бил установен вида на автомобила, а впоследствие и конкретното превозно средство. Били са организирани мероприятия по установяване на автомобила и същият е бил спрян от полицейски служители в района на 89-ти км на автомагистрала „Тракия“.
По делото са извършени множество действия по разследването – огледи, разпити на свидетели, приобщаване на веществени и писмени доказателства. Назначени са експертизи.

След повдигане на обвинението, с постановление на дежурен прокурор, обвиняемият е задържан за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Д.Л. е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 15 години за отвличането и лишаване от право да управлява моторно превозна средство.
Разследването по случая продължава.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Таско Ерменков: За БСП е неприемливо да бъдем втора политическа сила

Таско Ерменков: За БСП е неприемливо да бъдем втора политическа сила“За БСП е неприемливо да бъдем втора политическа сила и затова ще положим всички необходими усилия, за да бъдем първи”, заяви пред БНТ депутатът от левицата Таско Ерменков. По думите на Ерменков, няма как да бъде разграден моделът на ГЕРБ с тяхното участие в управлението.

Левият народен представител посочи още, че именно в желанието си да победят настоящата управляваща партия, от БСП са издигнали водачи на листи по места лица, които са известни на избирателите и са специалисти в своите области.

“Затова имаме юристи, затова имаме икономисти, затова имаме лекари, водачи на листи. В Стара Загора води един от най-добрите ни специалисти в областта на социалната политика, така че при всички положения ние правим всичко възможно да убедим хората, че ние сме тези, които можем да променим модела”, изтъкна още Ерменков.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico