Daily Archives: февруари 7, 2021

Доц. Георги Лозанов, бивш председател на СЕМ: Забелязва се тенденция при политиците чрез социалните мрежи да се избягва медийната комуникация

Доц. Георги Лозанов, бивш председател на СЕМ: Забелязва се тенденция при политиците чрез социалните мрежи да се избягва медийната комуникация

София. Ние забелязваме една тенденция, която при Тръмп е най-характерна – чрез социалните мрежи да се избягва медийната комуникация, преди всичко – да се избягва посредничеството на журналистите, политиците да могат да общуват пряко с аудиторията. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ доц. Георги Лозанов, бивш председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) и преподавател във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, във връзка със съдържанието в социалните мрежи по време на предизборна кампания.
Той посочи, че това носи риск за аудиторията, защото посредничеството на журналистиката защитава правата й.

„Аудиторията остава доста беззащитна от такъв тип убеждаваща комуникация, която минава през „Туитър“ или другите социални мрежи. Това е един много голям въпрос. Струва ми се, че още регулацията не е намерила неговия отговор – какво да прави със социалните мрежи, медийното съдържание, медийната услуга или нещо друго“, обясни доц. Лозанов.

Той отбеляза, че всички форми на агитация и съдържание ще бъдат под надзора на Централната избирателна комисия (ЦИК), независимо от това къде се разпространяват.

Габриела ГАНЕВА


Пълния текст на интервюто четете по-късно в раздел „Мнение”

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

48-годишен мъж е сред жертвите на COVID-19 за денонощието

48-годишен мъж е сред жертвите на COVID-19 за денонощието493 са новодиагностицираните с Ковид-19 лица у нас през изминалото денонощие. 322 от тях са установени с PCR тестове, а 171 – с бързи антигенни. 5 733 са общо тестовете, направени през последните 24 часа. От тях 3 920 са PCR, а 1 813 – антигенни.

3 133 са общо пациентите с доказан Ковид-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 281 от тях се намират в интензивни структури.

9 311 са починалите лица, при които е бил потвърден Ковид-19. Девет са новите случаи, регистрирани през последното денонощие. Починали са:

– мъж на 48 г. със сърдечно заболяване;

– мъж на 84 г. със сърдечно заболяване;

– жена на 73 г. със сърдечно заболяване;

– мъж на 73 г. с хронично неврологично и сърдечно заболяване;

– мъж на 68 г. с хронично неврологично заболяване;

– жена на 65 г. със сърдечно заболяване;

– мъж на 60 г. със сърдечно заболяване;

– мъж на 72 г. със сърдечно заболяване;

– жена на 84 г. със сърдечно заболяване.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Димо Алексиев крие името на втората си щерка

Димо Алексиев крие името на втората си щерка

Актьорът Димо Алексиев е татко на две дъщери от две майки. Първородната му щерка Лора е на 9 и е родена от връзката му с пеещата актриса Ани Топалова. По-малката му дъщеря вече е на 2 г. , но досега звездата от „Откраднат живот” не я е показвал публично.

Екранният д-р Калин Генадиев често говори в интервюта за двете си деца, но още не е разкрил името й. Единственото, което се знае за нея, е че е одрала кожата на татко си. Всъщност името на малката му дъщеря – Кайра, било избрано от нейната майка. От 6 години Димо е щастливо обвързан с латино танцьорката и преподавател по испански език
Анжела Медзикян.

Преди година и половина първата жена на актьора вдигна сватба с известния композитор и пианист Минко Ламбов, а двамаат обявиха, че планират общ наследник. Лора обожавала по-малката си сестричка и обичала да се грижи за нея. „Не е изключено скоро двете хлапета да се сдобият с още една сестричка или братче”, коментират близки до семейството.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Инж. Красимир Коев, ИАЛВ: Българското вино се нарежда в топ 5 на винопроизводителите от цял свят

Инж. Красимир Коев, ИАЛВ: Българското вино се нарежда в топ 5 на винопроизводителите от цял свят

София. Българското вино се нарежда в топ 5 на винопроизводителите от цял свят. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев.

„Със сигурност мога да потвърдя и гарантирам, че хубавото вино и тази година от последната реколта 2020 ще го пият не само българите, а и туристите, които се надявам да бъдат много повече. В България откакто сме член на ЕС се подновиха голяма част от площите в страната. Създадоха се много нови насаждения, модерни и качествени изби. Всичко това е предпоставка да се очаква винаги тази продукция да бъде с високо качество и технолозите, които се занимават с този отрасъл, са на изключително ниво. Нека хората бъдат абсолютно спокойни и уверени, че българското вино не само че е качествено, а се нарежда и в топ 5 на винопроизводителите от целия свят“, коментира инж. Коев.

По отношение на винения туризъм у нас, той обясни, че страната ни се е била засилила изключително добре по тази писта, но за съжаление 2020 г. е сложила прът в колелата точно за развитието на този отрасъл. „В други държави, които развиват този туризъм, дава голяма добавена стойност. Влизат високи приходи към самите винарни и естествено в икономиката на съответната държава. В България се изградиха на много места такива лозаро-винарски комплекси тип шато с абсолютно всички възможности. В близост до тези обекти винаги има какво да се разгледа – било то от архитектурен, културен, или СПА характер. Имаше огромен интерес. Надявам се, че когато мине тази пандемия, всичко ще се възстанови по най-бързия начин. Имаме какво да предложим и го правим в изключително добро съчетание със забележителности и вкусна българска кухня“, каза още той.

Люба АЛЕКСИЕВА


Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Празнуващи в хотел в София се барикадираха при проверка

Празнуващи в хотел в София се барикадираха при проверкаПразнуващи в хотел в София се барикадираха снощи и не допуснаха екипите на здравната инспекция да извършат проверка, пише БНР.

При проверките в София, направени през изминалата нощ в хотел, намиращ се в столичния квартал „Бояна“ бяха установени много празнуващи. Част от тях се заключиха в помещението, за да не допуснат екипите на полицията и РЗИ да извършат проверка. Част от празнуващите се опитаха да избягат от акцията на МВР през различни изходи на сградата.

Днес ще е третият ден, в който полицаи и здравни инспектори ще проверяват как се спазват противоепидемичните мерки в търговски центрове, фитнес зали, заведения за хранене и магазини. За пореден път в столицата бяха открити множество нарушения при инспекции на полицията. На няколко места в столицата полицията извърши проверки през изминалата нощ. Съставени са актове и полицейски разпореждания.

Операциите за спазване на противоепидемичните мерки станаха традиция през последните месеци. При тях често се откриват много нарушители. Основно в ресторанти към хотели. Десетки актове за нарушения на противоепидемичните мерки издадоха от Столичната полиция и РЗИ-София вчера и онзи ден, както на юридически лица, така и на граждани. Акт получи и кметът на район „Кремиковци“ заради струпване на хора, неспазване на дистанция и неносене на маски по време на организиран празник.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico