Daily Archives: февруари 9, 2021

Движението за Варна в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ ще е в една лента от 9:30 ч. до 15:30 ч. на 10 февруари

Движението за Варна в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ ще е в една лента от 9:30 ч. до 15:30 ч. на 10 февруари

София. На 10 февруари, от 9:30 ч. до 15:30 ч., движението за Варна в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ ще е в една лента. Поради ремонт на осветлението ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и трафикът ще е в активната. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

От 9:30 ч. до 17 ч. ще се извършват ремонтни дейности в активната лента в платното за Варна при 34-ти км на АМ „Хемус“. Движението в участъка ще е в изпреварващата лента.

На АМ „Тракия“, в участъка от 27-ми до 29-ти км в платното за София, до 11 февруари ще бъде ограничено преминаването в активната лента за ремонт на пътната настилка. Трафикът ще е в изпреварващата.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Костадин Паскалев за конфликтите в БСП: Винаги ги е имало, но вече придобиват извратена форма

Костадин Паскалев за конфликтите в БСП: Винаги ги е имало, но вече придобиват извратена формаКонфликти в БСП винаги е имало, но вече придобиват извратена форма. Това води до отблъскване на нормалните граждани от изборния процес.

Това каза в интервю за БНР Костадин Паскалев, част от група социалисти, започнали инициатива „Социалисти за устойчиво развитие на България”.

По думите му, ако БСП иска да печели изборите, трябва да предлага в листите политици с доказан морал, професионални авторитети, които могат да формулират и отстояват политики. „Това е безспорно вярно, но тази тема беше пропусната от БСП и се опитахме да подредим своите хора в листите. Това е съществен проблем, за който вече е късно“, добави той.

От инициативата разработват управленска програма, която ще бъде предложена на българското общество чрез БСП. „Европейският път, по който се движим, прилича на българските пътища – влагаме огромни ресурси, за да покажем нещо като лустро, а всъщност да откраднем голяма част от средствата. Ако някой иска да възлага поръчки на големи фирми, в България вече има един кръг от такива фирми, които единствено биха могли по определени критерии да получат възлагането на такива поръчки. Тук става въпрос за едно арогантно поведение на хора, които не ги интересува крайният резултат, а кражбата“, категоричен бе Паскалев.

Костадин Паскалев е категоричен, че цялото ни общество се нуждае от диалог. „В ръцете на Корнелия Нинова е да започне диалога в БСП, в лявото пространство, да разговаря с президента, защото България се нуждае от коренна модернизация. В последните 30 години станахме държава от третия свят, а не модерна европейска държава“, завърши той.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Диляна Попова се разкрасява със студена вода

Диляна Попова се разкрасява със студена вода

Диляна Попова не иска да си блъска лицето с филъри и ботокс. Тя ползва предимно натурални методи за разкрасяване. Хубавицата разкрива, че най-ефективна за свиване на порите и за тонизиране е ледената вода. 

„Един приятел ми каза преди време, че от баба си е научил следното: сутрин, като стане, измива лицето си 12 пъти с много студена вода. Откакто ми каза за това, и аз го правя всяка сутрин, като добавям и лек масаж на лицето, а после нанасям крем”, споделя маненекнката своята тайна за блестяща кожа. 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Доц. д-р Стефан Александров, НАИМ – БАН: В тези трудни времена се опитваме да поддържаме музейната дейност жива

Доц. д-р Стефан Александров, НАИМ – БАН: В тези трудни времена се опитваме да поддържаме музейната дейност жива

София. В тези трудни време се опитваме, надявам се – успяваме донякъде, да поддържаме музейната дейност жива. Това каза заместник-директорът на Националния археологически институт с музей (НАИМ) при Българската академия на науките (БАН) доц. д-р Стефан Александров по време на пресконференция по повод изложбата „Българска археология 2020“, организирана от НАИМ и още 16 музея, която ще се проведе от 12 февруари до 2 май, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Доц. Александров посочи, че миналата година е била тежка за археологията.

„Нещата не са добре, както в цялата страна, свързани с тази пандемия. В тази изложба са изложени над 350 експоната от 27 археологически обекти. Хронологически са подредени предметите от праисторията до Късното средновековие. Миналата година беше доста тежка от археологическа гледна точка. Археологическата колегия успя да се справи доста добре със своите задачи, свързани не само със спасителните археологически проучвания, но и с редовните такива“, изтъкна той.

Доц. Александров обясни, че предметите, които са изложени в НАИМ, могат да се видят и в други музеи.

„Това, което е изложено е тук, е една доста добра представителна извадка на находките, открити миналата година по време на разкопки в българските земи. Такива предмети могат да се видят и във всички останали музеи“, каза още той.

От думите му стана ясно, че на 25 февруари ще бъде открита още една изложба, като тя ще бъде посветена на спасителните проучвания на българската археологическа гилдия по трасето на разширяването на газопреносната система на „Булгартрансгаз“.

Габриела ГАНЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Средният осигурителен доход за декември е 1171,17 лв.

Средният осигурителен доход за декември е 1171,17 лв.Националният осигурителен институт обяви, че размерът на средния осигурителен доход за страната за месец декември 2020 г. е 1171,17 лв.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1 януари 2020 г. до 31 декември 2020 г., е 1069,50 лв.

Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец януари 2021 г., съгласно чл.70, ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico