Daily Archives: февруари 12, 2021

В Червен бряг наградиха производителите на най-добри домашни вина

В Червен бряг наградиха производителите на най-добри домашни вина

Традиционният конкурс за най-добро домашно вино се проведе в навечерието на Трифон Зарезан. Той се организира от НЧ „Н.Й. Вапцаров 1908”, а наградният фонд за победителите осигури Община Червен бряг, информират от местната управа.

Тази година в конкурса се съревноваваха 27 вина – 16 червени, 10 бели и едно розе.

Пробите оценяваше компетентно жури, с председател – гл. асистент д-р Димитър Димитров от Института по лозарство и винарство – Плевен и членове Христо Ангелов и Илонка Тонова.

Ето и победителите:

За Цар на винарите и победител в конкурса бе провъзгласен Кирил Петров. Неговото червено вино, по думите на журито, имало най-балансиран аромат, добре изявен цвят и липса на окисление.

На второ, място при червените вина, наградата грабна Пламен Канджев, а на трето място бе класирано виното на Христофор Маринов.

При белите вина:

Първо място за Красимир Сълев;

второ – Йордан Иванов;

трето – Валентин Иванов.

Поощрителна награда бе присъдена за розето, предоставено от Теодор Вутков.

За всички тях организаторите бяха осигурили медали, грамоти и предметни награди.

Председателят на журито се обърна към присъстващите с думите – „Пийте червено вино, то е с висока антиоксидантна активност и висок инхибиторен ефект и според научни изследвания – помага за възстановяване след боледуване от коронавирус. Консумирайте вино, правете го, влагайте любов в него – това ще ви донесе здраве!”.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Апелативен съд – Варна обяви за решаване делото „Вероника“

Апелативен съд – Варна обяви за решаване делото „Вероника“

Варна. Варненският апелативен съд ще се произнесе по делото „Вероника“ в законовия двумесечен срок, съобщиха от пресцентъра на съда. Днес съдът даде ход на процеса за рухването на хотела, проведе въззивно съдебно следствие и изслуша пледоариите на страните.
Предмет на производството пред втората инстанция е присъда на Варненския окръжен съд от 2019 г., с която двама от подсъдимите са признати за виновни: Георги Г., управител на „Дигинг“ЕООД е с наложено ефективно наказание, а Пламен Н. от „Бултранспорт груп“ ЕООД – с условно. Първата инстанция оправда Валентин П. и Виолета Д. от „Инекс консулт“ООД, и Валентин Т. и Мехнур М. от „Планекс“ООД

Георги Г. изяви желание да даде обяснения пред съдебния състав. Той каза, че неговият ангажимент бил единствено да отдаде под наем специализиран багер за събарянето на последните 5 етажа от 11-етажното здание. Не познавал работниците и не им е предлагал пари, защото не е имал мотив за това. Според свидетелски показания, Георги обещал по 5 хиляди лева на тези, които срежат колоните на партерния етаж. Защитата му смята, че неустановено лице е мотивирало финансово мъжете да предприемат действията. Адвокатите твърдят, че прокуратурата е пропуснала основната фигура в делото – на възложителя – Международен панаир Пловдив. Налице било разминаване между предвидените в документацията и предприетите действия – вместо посочените „ремонт, реконструкция и модернизация“ било извършено събаряне на хотела. Това е бил единственият замисъл на възложителя, изтъкна процесуалният представител на Георги Г.

Защитата на получилия условна присъда от първата инстанция Пламен Н. посочи, че не е била изяснена степента на съпричиняването – загиналите работници не са зачели забраната за влизане в обекта, а след като двукратно са били извеждани от там, отново са влезли, при това в извънработно време.

Защитниците на Валентин П. и Виолета Д. настояха, че двамата са били само част от надзора и нямат вина за инцидента.

Адвокатите на Валентин Т. от „Планекс“ припомниха, че той е издал забрана за влизане в обекта. Това дружество трябвало да изпълни само грубия строеж, но не и премахването на старата сграда, което било възложено на „Бултранспорт груп“. Мехнур М. извел работниците от терена, в изпълнение на забраната.

Представителят на Апелативната прокуратура подчерта, че без сложната поредица от нарушаване на задълженията на всеки един от подсъдимите, не би се стигнало до фаталния резултат. Според държавното обвинение, Георги Г. е не просто наемодател на техника, а човекът, създал организация за рязане на колоните.

Частното обвинение помоли съда да признае шестимата за виновни.

Всеки от изправените на съд помоли да бъде оправдан.

Хотел „Вероника“ в кк „Слънчев ден“ рухна на 8 април 2015 г. На място загинаха 4-римата работници, участвали в събарянето, чрез ръчно къртене на носещите колони и рязане на арматурите им. Производството е второ поред пред настоящата инстанция след като Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане от Апелативен съд – Варна.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Васил Божков: Хунтата опитва да ни спре

Васил Божков: Хунтата опитва да ни спреПрокуратурата е обжалвала решението на съда за регистрация на формация “Българско лято”, свързана с бизнесмена Васил Божков, за това съобщи самият той в официалния си профил в социалните мрежи.

“Днес прокуратурата обжалва решението на съда за регистрация на Българско лято. Това бе поредният опит на хунтата да ни спрат от участие в изборите през 2021. Нищо неочаквано. Ще участваме на изборите с мандатоносител”, написа Божков.

Софийският градски съд да отложи делото за регистрация на „Българско лято” за 5 февруари заради нередовно призован представител на прокуратурата. Ако делото бъде гледано на 5 февруари, срокът за произнасяне е 14 дни, което може да доведе до забавяне на съдебното решение до 19 февруари. Срокът за подаване на документите за регистрация в ЦИК е 17 февруари.

„Ако не успеем да се регистрираме, може да намерим партия-мандатоносител. Има няколко такива” – каза Божков, без конкретизира.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Магда неузнаваема след раждането (Фото)

Магда неузнаваема след раждането (Фото)

Фолкпевицата Магда претърпя пълна метаморфоза. Нейни почитатели са изумени как за една година може да се промени до неузнаваемост, видя HotArena. Пайнерката е активна в Инстаграм едва от година, но напоследък профилът й се превърна в истинска сензация. А причината се дължи на интересните фотоси с новата визия. Певицата изглежда все по-различна и красива на всяка нова снимка, привличайки вълна от позитивни коментари от страна на феновете. 

Магда често споделя и лични моменти от ежедневието и снимки с малката си дъщеричка Никол, която само преди няколко дни стана на 3 годинки, пише Телеграф.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Лек автомобил е изгорял при пожар в община Кирково

Лек автомобил е изгорял при пожар в община Кирково

12 Февруари 2021 | 12:06 | Агенция “Фокус”

      <div>

            <div>
              <div><figure><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/02/ea06bd70ffcdd24ff786f16540570f79.jpg" alt="Лек автомобил е изгорял при пожар в община Кирково"><figcaption>Снимка: Информационна агенция "Фокус"</figcaption></figure></div>
                                  </div>


          </div>


  <div readability="35">
              <b><i>Кърджали. </i></b> Лек автомобил „Рено“ е изгорял снощи в община Кирково. Това съобщиха от <b>ОДМВР - Кърджали</b>. Сигналът за произшествието е подаден в 21.20 часа. Екип на пожарната служба в Подкова потушил пламъците. Вероятната причина за запалването е късо съединение. 
              </div>

          © 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция "Фокус"!</p>  
        <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>