Daily Archives: февруари 18, 2021

На 23 февруари – церемония по последния транспортен проект в Плевен

На 23 февруари – церемония по последния транспортен проект в Плевенtrolei noviОфициална церемония „Първа копка“ по проект „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен“, договор № BG16RFOP001-1.007-0003-C01 ще се състои на 23.02.2021 г., вторник, от 11.30 часа на кръстовището на ул. „Драган Цанков“ и ул. „Вардар“ /мостчето на река Тученица/.
Главна цел на проекта е постигане на устойчив градски транспорт в град Плевен чрез намаляване на вредните емисии, шума и подобряване качеството на транспортните услуги, посредством въздействие върху подвижния състав, управлението на трафика и въвеждане на интелигентни транспортни системи.
Проектът на Община Плевен се реализира по ОП „Региони в растеж“.
Договорът за него беше сключен през април 2017 г. Инвестиционните компоненти включват подмяна на подвижен състав – тролейбуси; сервизни машини; внедряване на интелигентни транспортни системи – Електронна система за таксуване на пътниците в масовия градски обществен транспорт (МГОТ); внедряване на Система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в гр. Плевен.

Powered by WPeMatico

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за саморазправа между водачи на леки автомобили в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за саморазправа между водачи на леки автомобили в Пловдив

Пловдив. Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за саморазправа между водачи на леки автомобили в гр. Пловдив, съобщи за Радио “Фокус”- Пловдив говорителят на Апелативна прокуратура.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 18 февруари 2021 г., в гр. Пловдив, около 14.30 ч., в близост до кръстовището на ул. „Победа“ с ул. „Полк. Сава Муткуров“, възникнал спор между водачи на леки автомобили – „Ауди А6“ и „Мазда“. До тях спрял лек автомобил, марка „Форд“, водачът на който се опитал да преустанови спора между двамата. След това между лицата започнала физическа саморазправа. Инцидентът е бил заснет на видеоклип от свидетел и публикуван в социалните мрежи.

В хода на образуваното досъдебно производство към настоящия момент се разпитват свидетели, които са станали очевидци на инцидента, за установяване на фактическата обстановка по случая.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Асфалтът на “Лъвов мост” се напука (СНИМКИ)

Асфалтът на “Лъвов мост” се напука (СНИМКИ)В асфалта на столичното кръстовище Лъвов мост зейнаха пукнатини. На места са дълбоки, а на места асфалтът се е цепнал двойно и ги има на четири места, на които кръговото на “Лъвов мост” се свързва с бул. “Сливница”.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни тази сутрин пред bTV, че е наредила проверка.

През 2014 г. “Лъвов мост” бе основно ремонтиран, като бе изградена естакада. Ремонтът струваше 28 млн. лева.

Ремонтът върна стария облик на моста от началото на ХХ-ти век. Бяха поставени ретро фенери, пейки, висящи саксии.

По изчисленията на общината между 7.30 ч. и 19.30 ч. около 28 000 автомобила преминават през кръговото.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Рачков официално става най-богатият актьор (Ще прибира по 40 бона за новото си шоу)

Рачков официално става най-богатият актьор (Ще прибира по 40 бона за новото си шоу)

Димитър Рачков се завръща от почивка зареден с енергия за новото си шоу, узна HotArena.

 

След като се оттегли за известно време от ефира за да си почине, пък и ние от него, сега той е готов за нови финансови постъпления.

 

Приходите от моноспектъла „Забраненото шоу на Рачков” (с цени на билетите, по-високи от тези на Лили Иванова), вече се стопиха и за Митачето е време да се завърне и да печели отново.

 

Шоуто му по подразбиране ще е по NOVA, където вече се завъртя любопитна реклама, която разкри, че датата е 7 март, неделя.

В драматично комичния видеоклип актьорът е представен като брадясал отшелник, който лежи в схлупена колиба в гората. Изтерзаният Митко чете вестник, който на първа страница съобщава „Халваджиян изрита Рачков”. На ръката му се вижда татуировка с надпис „Маги завинаги”, пише Ретро.

Оказа се, че предаването на Рачков няма да се конкурира с шоуто на Цитиридис, а ще кръстоса шпаги за рейтинг с „Папараци – ново 20” по bTV, което се води от бившата екранна и житейска половинка на комедианта Мария Игнатова.

Отношенията между някогашните партньори и без това са силно обтегнати, така че това допълнително ще налее масло в огъня.

 

С навлизането на дигиталните онлайн платформи, тв рейтингът отдавна не е показателен, защото много потребители предпочитат да гледат това, което ги интересува по-късно в мрежата или пък да превъртат чрез IP телевизията и така да проследят пропуснатото.

 

Клюка от кухнята на продуцентите издава, че златната кокошка на Маги Халваджиян ще прибира като водещ по 10 000 лв. за появата си веднъж седмично. С тлъстия хонорар от 40 000 лв. на месец в пика на финансовия недоимък за актьорското състловие, Митко ще се бетонира на първото място в класацията за най-високоплатен актьор, изчисляват от „Уикенд“.

 

Той отдавна се подготвял да води собствено шоу. Предаването трябвало да започне още миналата година, но стартът му се отложил заради пандемията от коронавирус. Тя отмени временно и пътуващия му спектакъл „Забраненото шоу на Рачков”.

Първи гост във вечерното шоу на комика ще е колегата му Краси Радков. Напук на очакванията на Слави Трифонов, че именно той ще дебютира като гост в предаването, Митко избрал най-голямата звезда в екипа на Дългия.

 

Краси е водещ на забавното шоу „Златна рибка” в телевизията на Слави „7/8 ТВ”. Именно в него гологлавият шоумен обяви, че иска да е първия гост на Митко.

 

„Щях да отида в шоуто на Рачков, което, доколкото знам, ще е веднъж в седмицата. Ама на, покани Краси Радков за първи гост”, издаде Слави. Комикът стратегически избрал за старта на новото си шоу най-големия си конкурент Краси.
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Консултации за определяне съставите на СИК в община Червен бряг ще се проведат на 22 февруари

Консултации за определяне съставите на СИК в община Червен бряг ще се проведат на 22 февруари

Консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии и за подвижна СИК в община Червен бряг ще се проведат на 22.02.2021 г. (понеделник) от 15.00 часа, в ст. 302 в сградата на Общинска администрация.

При явяването на консултациите представляващите съответната партия или коалиция от партии, следва да се съобразят с Решение № 2062-НС/ 16.02.2021 г на ЦИК.

Предвид усложнената епидемиологична обстановка, представляващите съответната партия или коалиция от партии при явяването си трябва да спазват всички изисквания за безопасност.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico