Daily Archives: февруари 19, 2021

Във вторник е първата копка на Система за видеонаблюдение по новия транспортен проект в Плевен

Във вторник е първата копка на Система за видеонаблюдение по новия транспортен проект в Плевенkameri videonabljudenieНа 23 февруари 2021 година от 11,30 часа ще бъде даден старт по Дейност 4: Внедряване на Система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в град Плевен от проект BG16RFOP001-1.007-0003-C01 „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен”.
При строителството и въвеждането в експлоатация на Системата за видеонаблюдение ще бъде извършена реконструкция на ЦУТ, доставка и монтаж на оборудването на Централната система за управление на видеонаблюдението, проектиране, доставка на оборудване и строително-монтажни работи за изграждане на видеонаблюдение на 16 ключови кръстовища в града. Съществуващото към момента видеонаблюдение на 8 кръстовища в града ще бъде модернизирано и пренасочено за мониторинг и управление в новата Система за видеонаблюдение на ключови кръстовища, предмет на настоящото проектно предложение, чрез която ще се осигури възможност за наблюдение на кръстовищата на няколко работни места, които няма да са разположени на едно и също място, но които ще имат изградена високоскоростна свързаност помежду си.
Предвижда се Контролният център за видеонаблюдение да се позиционира и интегрира в съществуващия, изграден по проект “Интегриран градски транспорт на Плевен” по ОПРР 2007-2013 г., ЦУТ в сградата на Автогара Плевен, като се предприемат дейности по реконструкция на центъра за осигуряване на необходимата площ и пространство за монтаж и инсталиране на Централната система за управление на видеонаблюдението.
Техническите средства за нуждите на системата ще притежават нужната функционалност за промяна на състоянието на светофарния контролер (хардуерно или софтуерно) в реално време, вкл. за организиране на Зелена вълна по кръстовищата с подменени/съвременни светофарни контролери и свързани едно с друго. За светофарите, които не са с подменени контролери, но позволяват отдалечено управление, видеонаблюдението ще осигури възможност за ръчна промяна на текущите сигнали за отпушване на движението, организиране на бързо трасе при необходимост.
Предвидени са четири типа видеокамери:
1.         Видеокамери за автоматично разпознаване на табела по технология ANPR, чрез която мога да се разчитат регистрационните номера на автомобилa.
2.         Видеокамери за следене на трафика на МПС на кръстовището.
3.         Обзорни видеокамери – за извършване нa лицева регистрация с цел контрол на водачи и пешеходци.
4.         Видеокамери за откриване на нарушение. Тези камери са свързани и към системата за автоматичното управление на светофарната уредба.

Powered by WPeMatico

Зеленчукопроизводителите могат вече да кандидатстват за борба с вредителите по доматите

Зеленчукопроизводителите могат вече да кандидатстват за борба с вредителите по доматитеoranjerijaОт понеделник, 22 февруари, до 15 октомври 2021 година в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) се отваря прием по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец – Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)“. Целта на схемата е ограничаване загубите на продукция, причинени от вредителя по зеленчукови култури, отглеждани в оранжерии.
Заявления се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Бюджетът по помощта е 500 000 лева. Срокът за представяне на отчетни документи за покупка на продукти за борба с вредителите е 29 октомври, а срокът за изплащане на средствата е 15 декември 2021 година.
Максималният интензитет на помощта е до 100% от разходите по закупуване на продукти и средства за растителна защита за предотвратяване и унищожаване на нашествието от доматен миниращ молец – Tuta absoluta в оранжерии, но не повече от 250лв./ха с ДДС.
Указанията по схемата са публикувани на сайта на ДФЗ.

Powered by WPeMatico

Денталният лекар, задържан в Перник за измами на пациенти, остава в ареста

Денталният лекар, задържан в Перник за измами на пациенти, остава в ареста

Перник. Уважено е искането на Районна прокуратура – Перник за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лекаря по дентална медицина, обвинен, че е измамил пациенти. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

С определение на съда на обвиняемия И.П. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

34-годишният лекар по дентална медицина е бил привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Перник за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК – въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

Към настоящия момент е установено, че в периода от м. януари 2020 г. до 15 септември 2020 г., в клиника в гр. Перник, И.П. извършил измами спрямо трима пациенти. Той ги заблудил относно поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. С действията си денталният специалист причинил на пострадалите имотна вреда в размер на 17 003 лева.

Съдът е приел доводите на държавното обвинение, че е налице обосновано предположение за виновността на И.П. и има опасност той да се укрие и да извърши престъпление.

По делото са разпитани множество свидетели, приобщени са писмени доказателства, предстоят разпити на други свидетели.

Наложената от съда мярка за неотклонение може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Окръжен съд – Перник.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Алибегов: Чакаме заповед от министъра

Алибегов: Чакаме заповед от министъраБългарската асоциация на заведенията очаква до сряда министърът на здравеопазването да издаде нова заповед, с която да уточни условията, при които ресторантите ще отворят врати. Това заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Радио “Фокус“. Според него, ако ресторантите отворят врати на 1-ви март, се очаква нощните заведения да отворят врати около 15-ти март.

“Но нека видим какво ще стане. До 1-ви март има още цяла седмица. Надяваме се най-после да отвори една част от сектора, а другата част около две седмици по-късно, както са казали за нощните заведения, където положението е по-трагично, защото за 2020 г. те са работили 4 месеца. Като цяло състоянието на бизнеса е много зле“, каза той.

Докато не излезе нова заповед от министър Костадин Ангелов ресторантьорите остават скептични по въпроса за отваряне, каза още Ричард Алибегов. Той коментира и какви конкретно условия очаква от здравните власти за работа по време на пандемия.

“Според нас условията трябва да са такива-каквито бяха преди. Предполагам, че ще се работи на 50% от капацитета на заведенията, очевидно ще има и краен час на работа до 22:30 часа, докато отворят нощните търговски обекти, но най-важното е да започнем да работим“, каза председателят на БАЗ.

По неофициални данни около 20% от заведенията няма да могат да отворят врати, каза още Ричард Алибегов. Според него заведенията, който в момента работят само като доставка на храна са на загуба, но продължават да вършат работата си само и само за да задържат персонала, а помощта договорена от НАП идва твърде бавно.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Цитиридис за първи път си изтърва нервите в шоуто! На косъм бе да изгони госта си! (ВИДЕО)

Цитиридис за първи път си изтърва нервите в шоуто! На косъм бе да изгони госта си! (ВИДЕО)

За първи път откакто води „Шоуто на Николаос Цитиридис“, водещият си изтърва нервите. Гологлавият шоумен бе меко казано подразнен от разбиранията и изказванията на Динко Вълев в предаването и бе на косъм да го изгони, пише Jilo.bg.

 

В типичния си арогантен и циничен стил Динко Вълев започна да обяснява, че за да си истински патриот, трябва да си мъжкар, а не „мека китка“. „Първо, ти няма как да си „мека китка“ и в същото време да отрежеш колана на колата, която всеки момент може да гръмне“, подхвана Динко, разказвайки за своя личен героизъм. И добави, за да е ясно за всички: „Меките китки аз изобщо не мога да ги трая“.

 

Какво точно изкара извън релси Цитиридис и защо заплаши да изгони Динко ВИЖТЕ ТУК.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico