Daily Archives: февруари 23, 2021

Община Пловдив за пореден път удължи гратисния период за такса “тротоарно право”

Община Пловдив за пореден път удължи гратисния период за такса “тротоарно право”

За съжаление, страницата, която търсите не беше намерена
Страницата, която търсите вероятно е премахната, името й е променено или е временно недостъпна. Моля, опитайте следното:

                      <ul>
                        <li>Използвайте бутона Назад на Вашия браузър, за да се върнете на предишната посетена страница</li>
                        <li>Върнете се на <a href="http://www.focus-news.net/">началната страница</a></li>
                      </ul>
                      Ако смятате, че не можете да достигнете желаната от Вас страница поради наша грешка моля, <a href="http://www.focus-news.net/static1/kontakti/">да ни уведомите</a>.
                    <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Социалният министър: 160 000 младежи нито работят, нито учат

Социалният министър: 160 000 младежи нито работят, нито учат160 000 младежи нито работят, нито учат. Това стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева по време на събитие на посолството на Швейцария, свързано с насърчаване на заетостта сред циганското население. Те ще бъдат идентифицирани на карта.

„Важно е да направим карта, с която да идентифицираме около 160 000 младежи, които нито учат, нито работят. За целта ще използваме положителния опит от Механизма за обхват на децата и учениците в образователната система. Ще предложим и възможности за валидиране на съществуващи умения, така че хората в общностите да се реализират пълноценно на пазара на труда”, обясни Сачева.

По думите ѝ сериозен акцент в Плана за възстановяване и устойчивост и в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се дава на младежката безработица. В Националния план за действие по заетостта ще бъдат предвидени 1,6 млн. лв. за програми за насърчаване на заетостта.

„С повишаването на минималната работна заплата ще бъде повишено и възнаграждението на ромските медиатори, които имат ключова роля в идентифицирането на хората и обхващането им на пазара на труда“, допълни Сачева.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Корабът ЦСКА е непотопим! Заедно ще победим враговете!

Корабът ЦСКА е непотопим! Заедно ще победим враговете!,,

Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни “Фен зона”.

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Днес публикуваме материал на Пламен Живков, който коментира случващото се в любимия му ЦСКА.


Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Зимна пауза в първенството 2014-2015 година. ЦСКА води в класирането. Начело на отбора е доказаният боец Стойчо Младенов. Червените привърженици предвкусват Шампионската титла. Кирил Домусчиев е произнесъл небезизвестната фраза: “Има опасност ЦСКА да стане шампион”. Внезапно се разгарят скандали. Ни в клин ни в ръкав Манджуков започва да роптае срещу високата заплата на Младенов.

Обстановката в отбора е отровена и играта му е неузнаваема. Зареждат се загуби. Стойчо Младенов напуска омерзен. След временния треньор Галин Иванов пристига Любо Пенев, но и той не успява да предотврати тоталния срив. ЦСКА завършва на 5-то място. Александър Томов губи акциите, които е заложил срещу заем от Манджуков и Инджов за издръжката на отбора.

свързани статии

Фенове го пресрещат пред сградата на bTV и му “помагат” да ускори процеса на предаването им. Акциите се озовават в ръцете на излъчени от феновете представители – Милко Георгиев и Борислав Лазаров. Впоследствие са прехвърлени на юридическото лице „Финансово маркетингова компания” ООД, със собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев.

Цари всеобщо въодушевление – лошият Томов е аут и се очаква да цъфнат цветя и рози. Дори са приготвени в банкова сметка парите (ако не ме лъже паметта около 800 хиляди лева) за осигуряване на лиценза. Внезапно настъпва обрат и започва да се говори за рестарт. При запитване от феновете за повече информация, се отговаря, че който трябва знае. 

Но всъщност бяхме излъгани от най-високо ниво, че ще ни разрешат да играем в “А” група с ново дружество и ние лековерно се хванахме. Всички помним как завърши това: отнемане на лиценз, фалит и “В” група.

свързани статии

Сега имаме силен отбор, начело с треньор-боец, и Домусчиев нищо не е казал, но със сигурност си е помислил, че има опасност ЦСКА да стане шампион. Като от нищото възникнаха отново скандали, спокойствието се наруши, акциите всеки момент може да се окажат на тезгяха и мнозина започнаха да се питат: възможно ли е всичко да се повтори? 

На този свят всичко е възможно, но аз мисля и вярвам, че по-скоро не. Има някои прилики с 2015 година, но и много разлики:

– Първо, тогава бяхме в тежко финансово състояние, а сега не е така. Води се правилна финансова политика. Вярно, че бяха изхарчени авансово много средства, но те почнаха да се възстановяват и загубите се стопяват. Възможно е за първи път да излезем на годишна печалба. Мечтите за мощен, финансово стабилен и самоиздържащ се клуб вече не изглеждат толкова фантастични. А това значи истрелване в друга орбита и в спортно-техническо отношение.

– Второ, тогава ръководството, с основание или не, не се ползваше с подкрепа сред привържениците. Сега не е така. Подкрепата е твърде висока.

– Трето, макар нищо да не е доказано, тогава останахме с впечатление за вътрешно предателство. Част от играчите и досега са под подозрение. Отделни фигури от агитката впоследствие някак странно се озоваха на служба при Цветомир Найденов. Сега не искам и да помисля, че е възможно вътрешно предателство.

– Четвърто, натрупахме горчив опит. Само много глупавите хора настъпват мотиката втори път. Илюзиите, че зад ъгъла ни чака щедър, любвеобилен и сговорчив Чичко Паричко, се изпариха. Едва ли бихме искали да преживеем този кошмар отново. 

свързани статии

Така че, пак ще кажа, че едва ли ще се случи повторение. Няма съмнение, че враговете ще опитат всичко възможно да ни клатят и дестабилизират. Но, ако ние сме достатъчно умни и обединени, няма да успеят.

Добре осъзнаваме, че всички сме в една лодка. По-точно не лодка, а голям боен кораб, нападнат от вражеска армада. Всеки трябва да заеме поста си и да си върши работата. Артилеристите при оръдията, гребците при греблата, останалите на палубата със заредени пушки. Време е и капитаните да заемат мястото си на мостика!

Корабът ЦСКА е непотопим! Заедно ще победим!
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Катрин Вачева се превръща в Джулиана Гани

Катрин Вачева се превръща в Джулиана Гани

Катрин Вачева или Джулиана Гани? Този въпрос си задава напоследък интернет и не може да заспи от чудене.

 

И на вас ще ви е трудно да ги различите – дългите русоляви коси, сините очи, соларният тен, начервените устни и силиконовите гърди… всичко им е еднакво, пише „България Днес“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Премиерът Бойко Борисов: Един от най-големите ни успехи през последните години бе предоговарянето на цената на природния газ с над 40% и то със задна дата

Премиерът Бойко Борисов: Един от най-големите ни успехи през последните години бе предоговарянето на цената на природния газ с над 40% и то със задна дата

София. Основните количества, които очакваме да влязат в България през месец март, са над половин милион дози от различните видове ваксини. Тогава е напълно възможно да достигнем до момента, в който всеки гражданин на България би могъл да избере ваксината, която да бъде ваксиниран. Това каза директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ.

„В четвъртък се получават около 12 000 дози „Moderna“, до края на седмицата от „AstraZeneka” очакваме около 53 хиляди дози. Другата седмица очакваме още доставки на „Comirnaty” и „Pfizer”, каза още той.

Данчо Пенчев посочи, че изборът на ваксина зависи от договорените отношения между Европейската комисия и производителите. „В момента ваксинираме с налични количества ваксина. Договорените отношение между производителя и Европейската комисия са на ниво Европейски съюз и Европейска комисия. Ние получаваме количества и видове ваксини в зависимост от договорените отношения, които имат Европейската комисия и Европейския съюз с производителя. Не само в България, но и на други места в Европа има редукция на количества и забавяне на доставки. Това не зависи от нас“, добави той.

Той подчерта, че в Регионална здравна инспекция – София има достатъчно количество ваксини.
„Не са успели да вземат ваксините, които те са пожелали, но до края на работния ден, ако е имало някакво затруднение, всички, които бяха и стигнаха до Инспекцията, успяха да вземат известно количество ваксини. Целта, която ние имам в Столична РЗИ е да имаме по-голяма обхватност на ваксинацията. Имаше реална опасност от това, ако ние дадем заявените количества на първите пристигнали при нас общопрктикуващи лекари, да нямат достатъчно ваксини до края на деня в Инспекцията. Това вече е поправено. Ваксини в Столична РЗИ има. Общопрактикуващите лекари могат спокойно да взимат ваксина от София. Към момента в Инспекцията има над 5 000 дози от „AstraZeneka”. Много повече са заявени от общопрактикуващите лекари. Има достатъчно ваксини. Ако се наложи, ще бъде извършена релокация от други РЗИ-та, така че да бъдат задоволени нуждите на София-град“, каза още Данчо Пенчев.
Той поясни, че логистични проблеми няма, а на сайта на РЗИ – София има пълна информация за ваксините и съхраняването им.

Данчо Пенчев коментира и проблема с опашките от желаещи да се ваксинират през почивните дни. „Естествено е в първите дни, тогава, когато не е достигната хармонията на организацията, да има на определени места опашки. Аз съм сигурен, че в процеса на времето желаещите ще бъдат правилно разпределени в различните специализирани имунизационни кабинети. Тогава няма да има такова струпване на хора, каквото имаше през почивните дни. Тези „зелени коридори“, тази ваксинация по желание в почивните дни е едно изключително правилно решение на премиер, правителство, Министерство на здравеопазването. Ваксинационният план продължава да се изпълнява. И в момента продължават да се обслужват лекари от Фаза 1, които да заявили желание. Те не са малко. Не можем да чакаме хората от Фаза 1, Фаза 2 и по този начин да забавяме ваксинацията на желаещите от другите фази. Нашата цел е да не бракуваме дози от ваксината“, посочи той.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico