Daily Archives: февруари 24, 2021

83 млади фермери подписаха договори по подмярка 6.1 от ПРСР 2014-2020 г.

83 млади фермери подписаха договори по подмярка 6.1 от ПРСР 2014-2020 г.zemedelsko stopanstvo83 договора са подписани по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани” по ПРСР 2014-2020 г. Контрактите са с обща стойност на субсидията от над 4 млн. лв. (4 058 285 лв.). Те са от втория прием по подмярката, осъществен през ИСУН 2020, за които имаше недостиг на средства. Проектите са получили ранкинг от 35,95 до 35,02 точки, съгласно критериите за оценка.
Подпомагането, което получава всеки един млад фермер, е в размер на левовата равностойност на 25 хил. евро.
От ДФ “Земеделие” припомнят, че бюджетът по подмярка 6.1 беше увеличен с 12,9 млн. лв. Така от разпределените над 43 млн. лв. средствата в помощ на младите стопани достигнаха до близо 56 млн. лв.
В резултат на увеличения бюджет допълнителни 212 проекта с оценка до 35 точки бяха определени за разглеждане. От тях 82 проекта са оттеглени по желание на кандидатите, а 47 не са преминали на последващ етап.

Powered by WPeMatico

С щит от ваксинирани и преболедували Борисов мотивира отварянето на заведенията на 1 март

С щит от ваксинирани и преболедували Борисов мотивира отварянето на заведенията на 1 мартrestorant openБлизо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, информира Правителствената информационна служба.
Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща днес с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март. В този контекст министър-председателят отбеляза, че ваксинацията трябва да продължи с постигнато темпо, а осигурените мобилни екипи за отдалечените населени места да имунизират, тъй като това е пътят затворените от пандемията сектори отново да заработят при определени условия и капацитет.
„В България при стриктно спазвани мерки и в същото време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават възможност на хората да живеят нормално. Българите не усещат, че има пандемия, така както в другите европейски държави. Така че да продължим по този начин“, отбеляза министър-председателят. 
Премиерът Бойко Борисов изрази убеденост, че въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, Европейската комисия ще предприеме необходимите действия за осигуряването на ритмични доставки от ваксини.

Powered by WPeMatico

Шампионките стартираха мачовете във Варна с бърз успех

Шампионките стартираха мачовете във Варна с бърз успех

Варна. Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) не срещна трудности и победи ДКС Варна (Варна) с 3:0 (25:12, 25:12, 25:13) като гост в отложена среща от деветия кръг на Националната волейболна лига Демакс. Двубоят се игра в залата на Първа езикова гимназия във Варна.

Официален дебют за Марица направи Виктория Коева.

Първият гейм пловдивчанки поведоха с 8:5, стигна се до 16:8, а геймът беше спечелен след 25:12.

Втората част отново стартира ударно за момичетата на Лазар Лазаров, които направиха разлика при 8:3, стигна се до 19:6, а след ас на Александра Миланова геймът беше затворен след 25:12.

Третият гейм също беше убедителен в полза на Жълто-сините. Той стартира с 9:5 за шампионките, стигна до 18:12, а Марица спечели двубоя след 25:13.

С успеха маричанки вече са втори със седем победи от седем мача. ДКС Варна е на петото място с 14 точки.

Следващият мач на Жълто-сините е утре отново във Варна срещу Перун (Варна). Двубоят е отложен от осмия кръг на НВЛ и ще се играе в залата ДКС Младост Б, от 14:00 б.в.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Президентът сезира Конституционния съд за специалния прокурор

Президентът сезира Конституционния съд за специалния прокурорСамо ден след като в Държавен вестник беше обнародван Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, с който беше създаден особен прокурор по разследването срещу главния прокурор или негов заместник, президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане основни текстове от закона да бъдат обявени за противоконституционни.

В своето искане президентът развива аргументите за противоконституционност на спорните разпоредби, които бяха изтъкнати от него и на 10 февруари т.г., в мотивите за ветото на Закона за допълнение на НПК.

С въвеждането на фигурата на особен прокурор по разследването срещу главния прокурор или негов заместник и с предаването на подсъдността по тези дела изцяло към Специализирания наказателен съд се засягат основни конституционни ценности като независимостта на прокурорите в рамките на съдебната власт, равенството на гражданите пред закона и забраната на извънредните съдилища.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Мората е болен от неизлечим, но безопасен вирус?

Мората е болен от неизлечим, но безопасен вирус?,,

Слабата форма на нападателя на италианския хегемон Ювентус – Алваро Мората, се дължат на цитомегаловирус, твърди Calciomercato.com.

Испанският национал няма гол през 2021 година, а след загубата от Порто с 1:2 в първи 1/8-финален мач в Шампионска лига, е припаднал. За това потвърди треньорът на Юве Андреа Пирло след срещата на “До Драгао”.

свързани статии

Цитомегаловирусът род от херпесните вируси, може да причини варицела и е често срещан, обикновено е безвреден. Възможно е да има грипоподобни симптоми, но имунната система се справя с него за около три седмици.

Все още не са открити средства, които да отстранят цитомегаловируса от тялото, той остава завинаги в него. Целта на лечението е да се потисне активността му и да се поддържа неговото пасивно състояние.
 
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico