Daily Archives: април 1, 2021

Собственици на малки и средни фирми: С решителните си действия Валери Симеонов ни спаси от фалит

Собственици на малки и средни фирми: С решителните си действия Валери Симеонов ни спаси от фалит„С решителните си действия Валери Симеонов и НФСБ ни спасиха от фалит. В тяхно лице видяхме хора, които реално защитават малкия и среден бизнес“.

Това заявиха представители на сдружения и асоциации на малки и средни фирми по време на среща в Монтана с лидера на НФСБ и водач на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Бургас Валери Симеонов.

„Ние, от Сдружението „Българската домашна ракия“ подкрепяме Валери Симеонов и партия НФСБ, защото през 2016 г. това беше българският политик, който единствен застана зад нас. Ако не беше той – лобисткият закон в полза на „големите“ нямаше да падне и ние щяхме да бъдем принудени да затворим“, заявиха представители на малки дестилерии.

„Тогава от близо 1280 филми – 200 затвориха. Това са 200 малки бизнеси и техните семейства“, припомни Петко Събев.

От Националната асоциация за здравословно хранене на децата изказаха благодарност към Валери Симеонов и депутатите от НФСБ за оказаната подкрепа, подчертавайки, че сами е нямало да могат да се справят.

„След решителната намеса на Валери Симеонов и битката, която поведе срещу монополите – няколко хиляди малки търговци на горива и техните семейства оцеляха, заяви представител на Асоциацията на малките търговци, производители вносители и превозвачи на горива.

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ Валери Симеонов бе категоричен, че той и съмишлениците му ще продължат да правят това, което винаги са правили – да подкрепят реално, с действия предприемчивите и работещи българи, и да защитават малкия и среден бизнес срещу натиска на монополите.

Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ отива на предстоящи вот на 4 април с бюлетина № 24.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Швайни за македонците: Шапки долу! Не получиха чиста дузпа и биха в Германия

Швайни за македонците: Шапки долу! Не получиха чиста дузпа и биха в Германия,,

Световният шампион с Германия от 2014 година Бастиан Швайнщайгер поздрави Северна Македония за изумителната победа с 2:1 в Дуисбург снощи.

свързани статии

Западната ни съседка постигна от най-големите изненади в новата история на футбола, матирайки Бундестима на негов терен. 

свързани статии

“Изразявам своето уважение към Северна Македония. Нещастна дузпа срещу тях, не беше отсъдена чиста дузпа в тяхна полза и тези момчета победиха четирикратен световен шампион на неговия терен. Шапки долу”, написа Швайни в Туитър.

My respect to North Macedonia ??, unlucky penalty against them, clear penalty not given and these guys win their away game against a 4 time world champion. Chapeau #GERMKD

— Basti Schweinsteiger (@BSchweinsteiger) March 31, 2021

<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

След скандал в Капките: Свалиха видео на Михаела Маринова

След скандал в Капките: Свалиха видео на Михаела Маринова

Михаела Маринова и шоуто “Като две капки вода” се оказаха в окото на бурята след като спретнаха световен расистки скандал, възмутил няколко държави, узна HotArena. Причина за негодуванието на редица световни медии и музиканти е ролята, в която на Михаела се превъплати, а именно тази на африканската звезда Номсебо Зикоде. Видеоклип от участието на Михаела бе забелязан в чужбина и много бързо стана вирусен и бе споделен от хиляди потребители по целия свят. 

От продукцията са изтрили клипа с имитацията на Михаела, който вече обиколи целия свят и стана повод за възмущение от много популярни звезди, пише България днес.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация

Кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатацияtrafik rabotaНационалната комисия за борба с трафика на хора и 10-те местни комисии за борба с трафика на хора в страната поставят началото на станалата традиционна Национална кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация. Кампанията цели да повиши осведомеността и чувствителността на обществото и уязвимите групи по отношение на механизмите за въвличане в трафик на хора с цел трудова експлоатация, както и да насочи вниманието към начините за предпазване от рискови ситуации и осигуряване на безопасна трудова миграция.
В следствие на пандемията от COVID-19, влошената икономическа ситуация и нарастващата безработица създават предпоставки за предприемане на рискови инициативи за трудова реализация и абсолютно подценяване на съмнителни предложения за работа, което в крайна сметка увеличава риска от въвличане в трафик с цел трудова експлоатация.
В рамките на кампанията ще бъдат реализирани редица събития и инициативи с цел целенасочена превенция и повишаване на информираността особено на българските граждани, които желаят да работят в Европа, на чуждестранните граждани (временни или сезонни работници) на територията на България, както и на работещите в рискови сектори, в т. ч. и хора в риск от въвличане в трафик с цел трудова експлоатация.
Планираните дейности включват кръгла маса „Предизвикателства при идентификацията, разследването и превенцията на трафика на хора с цел трудова експлоатация“, с участието на представители на Министерство на правосъдието, Министерство на труда и социалната политика, ИА „ГИТ“, Агенция по заетостта, Служби по трудови и социални въпроси, Министерство на вътрешните работи, Върховна касационна прокуратура, районни и окръжни прокуратури, синдикални и неправителствени организации; регионален форум в Благоевград на тема „Трафик на хора с цел трудова експлоатация – идентификация и превенция в условията на криза и нарастваща безработица“, с участието на представители на синдикати, Прокуратура, трудови бюра и др.; участие в 20-то юбилейно издание на „Национални дни на кариерата“, организирано от JobTiger; форуми за студенти от Бургас, Русе, В. Търново и Сливен; онлайн Академия за доброволци от Пловдив, Пазарджик и В. Търново; обучения на ученици от цялата страна; обучения за ромски медиатори от Плевен, Ловеч и В. Търново; информационни сесии/трудови ателиета с безработни и уязвими лица, с подкрепата на Бюрата по труда; обучения на специалисти, имащи отношение към проблемите свързани с трафика на хора, разработване на специализирани информационни материали, както на български език, така и на английски и руски за чуждестранни граждани, работещи сезонно по черноморските и зимни курорти и др.
Националната комисия за борба с трафика на хора призовава всички, които заминават да работят извън България, да бъдат изключително внимателни. Да се информират обстойно за всяка една стъпка преди да вземат окончателно решение за отпътуване в чужбина.
Много често фирми или конкретни лица, особено в по-малките населени места, търсят работници и обещават невероятни условия за сезонна или временна работа. Често успяват да ги убедят, че няма никакви рискове, но при трафика на хора предварителните обещания на работодателите се разминават драстично с реалните условия на живот и труд. Налага се служителите да работят за минимално възнаграждение, а понякога дори не им плащат, документите им за самоличност са отнети и задържани от работодателя или трето лице, принудили са ги да заплаща нерегламентирана сума на фирма или на познат, който посредничи за намиране на работата, затова, че им е осигурена заетост. Не са изключения и случаите, когато се налага работниците да чака, защото не им дават да започнат работа веднага. И така, докато не изхарчат всичките си налични средства и не задлъжнеят.
Ако сте в чужбина и сте в беда, незабавно се свържете с българското представителство в страната, в която се намирате. Потърсете помощ от полицията, дори да нямате документи. Вие вероятно сте жертва на сериозно престъпление и ще ви окажат помощ.
Научете повече за проблемите, свързани с явлението „трафик на хора“ на интернет страниците на Националната комисия: www.antitraffic.government.bg и www.antitraffic.bg
ВАЖНИ КОНТАКТИ:
Единен европейски номер за спешни случаи 112 (напълно безплатен, набира се без код)
Национална комисия за борба с трафика на хора – тел. + 359 2 807 80 50 (работно време: от понеделник до петък, от 9:00 до 17:30 ч.), e-mail: office@antitraffic.government.bg
Местни комисии за борба с трафика на хора в градовете:
Благоевград, тел.: + 359 73 86 77 77, e-mail: blagoevgrad@antitraffic.government.bg;
Бургас, тел.: + 359 885 532 692, e-mail: burgas@antitraffic.government.bg;
Варна, тел.: + 359 52 820 748, e-mail: varna@antitraffic.government.bg;
Велико Търново, тел.: + 359 62 619 222, e-mail: vturnovo@antitraffic.government.bg;
Монтана, тел.: + 359 96305 471, e-mail: montana@antitraffic.government.bg;
Пазарджик, тел.: + 359 34 402 241, e-mail: pazardjik@antitraffic.government.bg;
Плевен, тел.: +359 889 789 255, e-mail: pleven@antitraffic.government.bg;
Пловдив, тел.: +359 32 622 136, e-mail: plovdiv@antitraffic.government.bg;
Русе, тел.: + 359 82 841 918, e-mail: ruse@antitraffic.government.bg;
Сливен, тел.: + 359 44 611 336, e-mail: sliven@antitraffic.government.bg
Национална телефонна линия срещу трафика на хора, фондация „Кампания А21“ – 0800 20 100
ИА „Главна инспекция по труда“:
– Гореща телефонна линия – 0700 17 670
– Телефон за сигнали на български граждани, работещи в чужбина (00359) 2 8101 747
Национална телефонна линия срещу трафика на хора, фондация Кампания А21 – 0800 20 100
Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) – http://www.knsb-bg.org/; Трудовоправна приемна: 02/ 40 10 427

Powered by WPeMatico

На 1 април започва миенето на улиците в Плевен

На 1 април започва миенето на улиците в Плевенmiene ulici1Първото измиване  на улиците в гр. Плевен за тази година ще започне на 1 април, информира общинският пресцентър.  Дейностите се осъществяват от „Уейст Солюшънс България” ЕООД и „Чистота Плевен” ДЗЗД в рамките на договор „Поддържане на чистотата – метене, миене на улици, тротоари, площадни пространства, спирки на обществения транспорт, подлези и почистване на отводнителните оттоци в гр. Плевен”.
Предварително беше извършено и почистване на регули и отводнителни шахти от екипи на фирмите изпълнителки.
И тази година уличната мрежа на Плевен ще бъде измита три пъти.

Powered by WPeMatico