Daily Archives: април 7, 2021

Отлично начало за Светла Згурова на Световната купа по модерен петобой в София

Отлично начало за Светла Згурова на Световната купа по модерен петобой в София

София. Световната и Европейска шампионка за девойки от 2019 година Светла Згурова направи уникално плуване в първата дисциплина от полуфиналните квалификации на Световната купа по модерен петобой, която започна днес в София и е Олимпийска квалификация за Токио.

Българката спря хронометрите с 2-ро време от всички 84 състезателки, разделени в отделни серии. Згурова спечели своята с резултат – 2:13.14 минути, като остави след себе си Олимпийската шампионка от Лондон 2012 Лаура Асадескайте ( Литва) – 2:23.10 минути и голямата надежда на Русия за злато от Токио Гулназ Габайдилина – 2:13.22 минути.

Така, след първата дисциплина от програмата на турнира Згурова е на второто място във временното класиране. До края на днешния ден предстои фехтовка , бягане и стрелба ( в квалификациите конната езда не е включена).

Другата ни представителка Ралица Митева също направи добро плуване и завърши с време 2:20.69 минути, което към момента я класиране сред първите 36, които ще участват на женския финал в петък.

Като цяло много силно начало за участниците в Световната купа, които ще се борят за Олимпийски квоти . Това издание завършва с финалите при мъжете в неделя, а следващия квалификационен турнир за Игрите отново ще бъде в София в периода 15-18 октомври.
Отлична оценка за организацията до момента получи Българската федерация по модерен петобой от представителите на Международната централа.

„ Много съм щастлив от плуването на Светла Згурова, а и на Ралица Митева. Сега предстои по-трудното за тях до края на квалификациите. Но, аз съм оптимист виждайки тяхното желание и потенциал. Нека първо минат жените, а от утре ще говорим за мъжете, където имаме 7 представители. Виждате времето навън и условията.

На терена в Национална спортна академия правим и невъзможното да го изчистим от снега и да направим добри условия за бягането и стрелбата. Имаме огромна палатка под която са подредени мишените и състезателите ще могат да се концентрират без проблеми.

Още веднъж искам да изкажа огромната си благодарност към Столична Община за подкрепата. От тях получихме и допълнителни дезинфекциозни тунели през които на всички спортни съоръжения минават атлетите и техните треньори”, сподели президентът на БФМодерен петобой Андрей Кузманов.

В късния следобед телевизионен екип ще заснеме последните дисциплини от квалификациите при жените и репортаж от събитието ще бъде излъчен по договора на UIPM с телевизионния гигант Евроспорт.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Иван Гешев: Признателност и подкрепа към подвига на медиците

Иван Гешев: Признателност и подкрепа към подвига на медиците“Признателност и подкрепа към подвига на медиците, които продължават да се грижат за здравето и живота ни, докато жертват собствените си. Да им благодарим като слушаме съветите им. Те са истинските герои на нашето време!”. Това написа в профила си в социалната мрежа Twitter главният прокурор Иван Гешев.

В Световния ден на здравето беше отдадена минута мълчание в памет на медиците, загубили живота си в битката с COVID-19. Точно в 12.00 часа лекари от различни болници в страната почетоха паметта на колегите си. По същото време в продължение на минута бяха включени и сирените на линейки, разположени пред ВМА.

По данни на Българския лекарски съюз през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки са изгубили живота си, борейки се с COVID-19.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Юсейн Болт: Избирам Роналдо пред Меси

Юсейн Болт: Избирам Роналдо пред Меси,,

Най-бързият доскоро човек на планетата Юсейн Болт даде отговор на големия въпрос в последното десетилетие – Лионел Меси или Кристиано Роналдо. Спринтьорът от Ямайка даде мнението си в интервю за “Гадзета дело Спорт”.

“Трудно е да избера един от двамата, защото съм привърженик на Аржентина, но и голям фен на Кристиано Роналдо. Възхищавам се на Роналдо още от периода му в Манчестър Юнайтед, знаете, че съм фен на “червените дяволи”. Мисля, че той има нещо повече от Меси, защото се е доказал в толкова много първенства. Така че ще избера Роналдо.


В момента сме свидетели на няколко много интересни млади играчи. Мбапе е един от тях. С интерес ще проследя какво ще се случи в бъдеще с тези млади играчи”, каза Болт.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Щерката на Гала не иска да показва бременно коремче

Щерката на Гала не иска да показва бременно коремче

Мари, щерката на Гала, тренира за плочки, видя HotArena.Мацката иска да влезе във форма за наближаващото лято. “Защото искам да показвам НЕ “бременно” коремче на плажа и най-важното – да се чувствам добре, а не докато събирам тен да си мисля, че съм малък кит”, сподели тя, пише България днес. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Премиерът Бойко Борисов: 34.5 милиона лева отпускаме допълнително по бюджетите на общините за училища и детски градини

Премиерът Бойко Борисов: 34.5 милиона лева отпускаме допълнително по бюджетите на общините за училища и детски градини

<header>
  <div>
    <div>
      <div>
        <div>
        <div>
  <div>
    <div>
      <div>
        <nav>
          <a href="http://focus-radio.net/online-radio/" target="_blank">СЛУШАЙ<br>ОНЛАЙН</a>                 
        </nav>
        <div>
          <a href="http://focus-radio.net/" data-toggle="dropdown" aria-haspopup="true" aria-expanded="false" target="_blank">RADIO</a>
          <div aria-labelledby="dropdown01">
          <nav>
            <a href="http://focus-radio.net/" target="_blank">RADIO</a>
            <!--<a class="" href="http://www.focus-fen.net/" target="_blank">FEN</a>-->
            <a href="http://www.focus-press.net/" target="_blank">PRESS</a>
            <!--<a class="" href="http://www.focus-monitoring.net/" target="_blank">MONITORING</a>-->          
          </nav>
          </div>
        </div>
        <nav>            
          <a href="http://focus-radio.net/online-radio/" target="_blank">СЛУШАЙ<br>ОНЛАЙН</a>                 
        </nav>

      </div>
      <div>
        <div>

        </div>

      </div>
    </div>
  </div>
</div>
        </div>

      </div>
    </div>
    <div>
  <div>
        <a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/07/2859765/"><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/04/focus-logo.png" alt="Информационна Агенция ФОКУС"></a>
        <a href="http://focus-news.net/categories/207/Izbori/"><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/04/izbori-2021.png" alt="Парламентарни Избори 2021"></a>

         <button type="button" data-toggle="collapse" data-target="#main_menu" aria-controls="main_menu" aria-expanded="false" aria-label="Toggle navigation">
        <span></span>
       </button>
  </div>
</div>
<div>
  <div>
    <ul>
      <li>
    </ul>

  </div>
  </div>
<div>
 <div>
    <nav>

     <div>
                   <ul>
         <li>
                    <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/07/2859765/categories/68/Institutions/">Институции</a></li>                       

                                 <li>

                                                                </li>                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/07/2859765/categories/80/Politics/">Политика</a></li>                       
                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/07/2859765/categories/86/Economy/">Икономика</a></li>                       
                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/07/2859765/categories/121/Health-services/">Здравеопазване</a></li>                       
                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/07/2859765/categories/110/Security/">Сигурност</a></li>                       
                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/07/2859765/categories/171/Society/">Общество</a></li>                       
                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/07/2859765/categories/140/The-Country/">Страната</a></li>                       


                                 <li>
                                 </li></ul></div></nav></div></div></div></header><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>