Daily Archives: април 15, 2021

Приключи предварителното класиране на предложенията за инвестиции в животновъдни стопанства

Приключи предварителното класиране на предложенията за инвестиции в животновъдни стопанстваkravi oborДържавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) приключи предварителното класиране на 647 проектни предложения по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР 2014 – 2020 г. по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.008, насочени към финансиране на земеделски стопани в сектор Животновъдство, съобщават от фонда.
След приключване на приема в „ИСУН 2020“, проектите по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.008 „Целеви прием за земеделски стопани в сектор Животновъдство“ по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР 2014 – 2020 г. са оценени от оценителната комисия за извършване на предварителна оценка. Резултатите от работата на оценителната комисия за извършване на предварителната оценка са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие”.
Всеки кандидат по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.008 „Целеви прием за земеделски стопани в сектор Животновъдство“ по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ може да провери заявените и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за подбор.
При извършване на предварителната оценка ДФ „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените условия за кандидатстване и разяснения към тях на Министерство на земеделието, храните и горите, в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година.
Кандидатите, чиито проектни предложения са получили по-малък брой точки от заявените по горепосочената процедура, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПРСР по реда на чл. 9в от Закона за подпомагане на земеделските производители в 14–дневен срок от публикуване на настоящия списък.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.008 по подмярка 4.1. през ИСУН е 58 674 000 лева. Субсидията е 50% от общия размер на допустимите разходи за проектно предложение.

Powered by WPeMatico

ДК на БФС наказа Любослав Пенев с един мач и глоба 2 600 лв

ДК на БФС наказа Любослав Пенев с един мач и глоба 2 600 лв

<header>
  <div>
    <div>
      <div>
        <div>
        <div>
  <div>
    <div>
      <div>
        <nav>
          <a href="http://focus-radio.net/online-radio/" target="_blank">СЛУШАЙ<br>ОНЛАЙН</a>                 
        </nav>
        <div>
          <a href="http://focus-radio.net/" data-toggle="dropdown" aria-haspopup="true" aria-expanded="false" target="_blank">RADIO</a>
          <div aria-labelledby="dropdown01">
          <nav>
            <a href="http://focus-radio.net/" target="_blank">RADIO</a>
            <!--<a class="" href="http://www.focus-fen.net/" target="_blank">FEN</a>-->
            <a href="http://www.focus-press.net/" target="_blank">PRESS</a>
            <!--<a class="" href="http://www.focus-monitoring.net/" target="_blank">MONITORING</a>-->          
          </nav>
          </div>
        </div>
        <nav>            
          <a href="http://focus-radio.net/online-radio/" target="_blank">СЛУШАЙ<br>ОНЛАЙН</a>                 
        </nav>

      </div>
      <div>
        <div>

        </div>

      </div>
    </div>
  </div>
</div>
        </div>

      </div>
    </div>
    <div>
  <div>
        <a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/15/2862158/"><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/04/focus-logo-7.png" alt="Информационна Агенция ФОКУС"></a>
        <a href="http://focus-news.net/categories/207/Izbori/"><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/04/izbori-2021-7.png" alt="Парламентарни Избори 2021"></a>

         <button type="button" data-toggle="collapse" data-target="#main_menu" aria-controls="main_menu" aria-expanded="false" aria-label="Toggle navigation">
        <span></span>
       </button>
  </div>
</div>
<div>
  <div>
    <ul>
      <li>
    </ul>

  </div>
  </div>
<div>
 <div>
    <nav>

     <div>
                   <ul>
         <li>
                    <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/15/2862158/categories/68/Institutions/">Институции</a></li>                       

                                 <li>

                                                                </li>



                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/15/2862158/categories/80/Politics/">Политика</a></li>                       




                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/15/2862158/categories/86/Economy/">Икономика</a></li>                       




                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/15/2862158/categories/121/Health-services/">Здравеопазване</a></li>                       




                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/15/2862158/categories/110/Security/">Сигурност</a></li>                       




                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/15/2862158/categories/171/Society/">Общество</a></li>                       




                          <li><a href="http://www.focus-news.net/news/2021/04/15/2862158/categories/140/The-Country/">Страната</a></li>                       


                                 <li>
                                 </li></ul></div></nav></div></div></div></header><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Мая Манолова: Натъкнахме се на “премиера беглец”

Мая Манолова: Натъкнахме се на “премиера беглец”„Българските граждани ни изпратиха в парламента с една ясна цел – да извадим мутрите от управлението и да демонтираме модела на Борисов и Пеевски. Това е нашата задача“, каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

„Днес при старта на парламента ние се натъкнахме на един друг феномен, с който очевидно 44-ото НС беше свикнало – с феномена „премиерът беглец“. На два пъти само в един пленарен ден той успя да избяга два пъти от Народното събрание и законодателната власт“, каза Манолова.

По думите ѝ Борисов е трябвало да бъде в парламента и като действащ премиер, и като премиер, който подава оставката на своя кабинет.

„Премиерът е длъжен да дойде в Народното събрание и да докладва докъде е стигнало правителството“, на мнение е Манолова.

Тя заяви, че ще настояват „тази игра на криеница и този опит на Борисов да унизи българския парламент“ да бъдат пресечени.

„Внесли сме и нашият проект за решение за създаване на комисия по ревизията, която да се заеме с незабавна ревизия на управлението на Бойко Борисов през последните няколко години“, отново припомни Мая Манолова.

„Ще внесем и предложение за незабавна пряка финансова подкрепа от държавата на предприятията, на хората на наемния труд, на самоосигуряващите се“, каза още тя.

Манолова заяви, че „Изправи се! Мутри вън!“ са готови и за двата варианти – и за ново правителство, и за нови избори.

„Имаме поети ангажименти, които можем да реализираме в парламента дори за краткия срок от няколко месеца“, допълни Мая Манолова.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Рафа Надал размаза Григор Димитров – 6:1, 6:1

Рафа Надал размаза Григор Димитров – 6:1, 6:1,,

Поставеният под №14 в схемата на Мастърс 1000 турнира на клей в Монте Карло Григор Димитров отпадна в третия кръг.

Най-добрият български тенисист в историята отстъпи на втория Рафаел Надал от Испания с 1:6, 1:6 след 57 минути игра. Така Димитров остава с един успех срещу този съперник в 15 изиграни мача.

свързани статии


Във втория гейм Григор не успя да се нагласи към вятъра, допусна три двойни грешки и беше пробит. Единадесеткратният шампион в княжеството Рафа направи нов брейк в игра, в която хасковлията направи още две двойни.

Димитров прекъсна негативната си серия при 1:5, като затвори гейма с бекхенд уинър по правата. В следващия Надал стигна до сетбол при 40:30, но българинът го отрази с форхенд по диагонала. При втория обаче ретурът на Григор излетя в аут и частта приключи след 26 минути игра.

Господството на третия в ранглистата левичар от Манакор продължи и в следващия сет, след като той проби на старта. В третия гейм Григор отрази две точки за пробив срещу Краля на клея, но при третата допусна грешка, след което счупи ракетата си в земята. Димитров взе подаването си за 1:4 с третия си ас в срещата. При 1:5 29-годишният българин сервираше за оставане в мача. Стигна се до 0:40 и Надал приключи при втория си мачбол.

Димитров завърши с 57 процента вкаран първи сервис и спечели само 48 процента от точките при разиграването му. При испанеца процентите бяха съответно 65 и 79.

Григор си тръгва с 90 точки за световната ранглиста, където е №17. Следващата седмица той ще играе на АТР 500 турнира в Барселона.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Брат Аргиров проговори за незаконния си син във Венецуела

Брат Аргиров проговори за незаконния си син във Венецуела

След години на спекулации и мистерии един от двамата братя Аргирови – Светослав най-после повдигна завесата около слуховете, че има извънбрачен син в Латинска Америка, научи HotArena.

Брат Аргиров не може нито да потвърди, нито да отрече мълвата, но е категоричен, че не иска да рови в тази история и не планира да пътува до другия край на света, за да издирва детето си.

Шокиращата новина Светослав научил преди десетина години,

но историята започнала през 1986-а, когато Братя Аргирови изнасят концерт във  втората по бедност страна в Латинска Америка – Никарагуа и правят същински фурор. “Истината е, че действително имах връзка там с една говорителка от Националната им телевизия. Красавица голяма беше и аз бях първата й сериозна връзка. Всичко стана като в латиносериалите – мимолетно и много бурно“, признава Светослав Аргиров.

Веднага щом напуснали с брат му Латинска Америка българската поп звезда забравил за любовните отношения с момичето, докато един ден тя не му изпратила писмо от Венецуела където се преместила да живее, признавайки му, че има син от него.

Светослав изпаднал в шок, но не върнал отговор и се опитал да забрави историята. Съдбата обаче му напомнил за извънбрачното му дете, когато на фестивал в Дрезден с брат му срещнали известен салса певец от Никарагуа, който също им подхвърлил, че въпросната журналистка с която Светльо имал афера, родила момче от него. С днешна дата синът му би трябвало да е на 36 години, писа Ретро.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico