Daily Archives: април 19, 2021

Кметът на Община Червен бряг поздрави Карлос Насар

Кметът на Община Червен бряг поздрави Карлос Насар„Рядко съм виждал толкова обединени хора, да се радват за наш съгражданин” – с тези думи д-р Цветан Костадинов посрещна европейския шампион Карлос Насар и треньора му Илиян Илиев.

След блестящото си представяне на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва, младежът от Червен бряг ни даде отново поводи за гордост.

Още с дебюта си при мъжете Карлос предизвика световна сензация. 17-годишният талант спечели сребърен медал в двубоя в категория 81 килограма с общ резултат 369 кг. Той заслужи среброто в изхвърлянето със 163 кг, а в изтласкването извоюва златото с нов европейски рекорд от 206 кг. Това е само на 1 кг под световния рекорд. На такава възраст подобен дебют е правил единствено легендата на българските и турските щанги Наим Сюлейманов.

Почетен плакет, поздравителен адрес и цветя за майката на Карлос бяха символичните подаръци, които кметът връчи на шампиона. Той поздрави и неговия треньор за последователния и неуморен труд, полаган през всичките тези години, за да се превърне школата на Илиян Илиев в ковачница за победители.

„В мое лице имате пълна подкрепа, защото сте го заслужили”, подчерта градоначалникът и допълни, че твърдо застава за този вид спортисти, които със скромност, с много труд, постоянство и всеотдайност са стигнали до тези спортни висоти.

Д-р Костадинов сподели още, че е внесъл предложение до общинските съветници, за предоставяне на индивидуални парични награди на Карлос и на неговия треньор за постигнатото призово класиране на този голям спортен форум.

„Доста труд стои зад тези медали, само ние си знаем какво ни костваше това” – каза Карлос и благодари за оказаното внимание.

Снимки и информация: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

От 20 април кланиците кандидатстват по de minimis за реализация на българско агнешко месо

От 20 април кланиците кандидатстват по de minimis за реализация на българско агнешко месоagnetaОт 20 април до 31 май 2021 г. се отваря прием по помощта de minimis за компенсиране на част от разходите за транспорт, логистика и реализация на месо от дребни преживни животни в търговската мрежа през 2021 г. С нея се дава възможност по време на Великденските празници и Гергьовден животновъдите да реализират голяма част от отгледаните от тях агнета и ярета на пазарни цени. Бюджетът по схемата е 1 000 000 лв. Крайният срок за изплащане на помощта е 30 юни 2021 г.
На подпомагане подлежат кланици, фигуриращи в националния електронен регистър на БАБХ за предприятия с одобрение за търговия с храни от животински произход със страните-членки, отговарящи на Приложение III на Регламент 853/2004/ЕЕС, с категория свързана дейност код „SH” (клане). Кланиците ще изкупуват живи агнета и ярета от фермерите и ще извършат клането на животните.
Агнетата или яретата следва да са закупени от животновъдни обекти на земеделски стопани, които имат установен брой животни след извършени проверки, съгласно чл. 37 от ЗПЗП за Кампания 2020 по поне една от схемите за обвързано подпомагане:
      Преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки , необвързана с производство;
      Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки в планински райони;
      Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол.
Максималният брой на агнетата или яретата, за които бенефициерите могат да получат подпомагане е равен на броя на овцете-майки или козите-майки на съответните земеделски стопани, към дата 02.02.2021 г. в системата на БАБХ ВетИС.
Единичната ставка е в размер на 7 лв. за закупено и заклано 1 агне/яре. За да получи подпомагането кланицата следва да е закупила от земеделските стопани агнета или ярета на цена не по-ниска от 5.50 лв./кг. живо тегло без ДДС.
При покупко-продажбата на живи животни се признават документи, издадени с дата от 1 април 2021 година до 31 май 2021 г. (включително).
Указанията за държавната помощ са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

Powered by WPeMatico

Временно движението по път II-55 Гурково – Нова Загора при разклона за село Крива се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост поради аварирал тежкотоварен автомобил

Временно движението по път II-55 Гурково – Нова Загора при разклона за село Крива се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост поради аварирал тежкотоварен автомобил

19 Април 2021 | 18:10 | Агенция “Фокус”

      <div>

            <div>
              <div><figure><img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/04/54c5355d919835e3ad8bac28b72a5032.JPG" alt="Временно движението по път II-55 Гурково – Нова Загора при разклона за село Крива се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост поради аварирал тежкотоварен автомобил"><figcaption>Снимка: Информационна агенция "Фокус"</figcaption></figure></div>
                                  </div>


          </div>


  <div readability="35">
              <b><i>Сливен. </i></b> Временно движението по път II-55 Гурково – Нова Загора при разклона за село Крива се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост поради аварирал тежкотоварен автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на <b>Агенция "Пътна инфраструктура"</b>. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".
              </div>

          © 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция "Фокус"!</p>  
        <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Проф. Ангелов: “АстраЗенека” няма да се прилага при жени под 60 – годишна възраст

Проф. Ангелов: “АстраЗенека” няма да се прилага при жени под 60 – годишна възрастВаксината на “АстраЗенека” няма да се прилага при жени под 60-г. възраст с повишен риск от тромбози. Всички лица, получили първа доза от тази ваксина, които не са проявили нежелани лекарствени реакции, могат да се реваксинират със същата ваксина. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на брифинг, предаде Novini.bg.

“Трябва да завършим имунизацията по някакъв начин. Текат клинични проучвания”, уточни здравният министър.

“Ще направим такава организация, че да се получат вторите дози там, където са били доставени първите”, отбеляза проф. Ангелов. Той заяви, че ако няма риск от тромбози, ваксината няма проблем да бъде приложена.

“Всеки лекар, който разпитва пациента, знае какви са рисковете от тромбози и той трябва да го отчете това и да предупреди самия пациент”, допълни той.

На хората, които са останали само с една доза, няма да им бъде издаден сертификат, че са ваксинирани, бе уточнено от здравните власти.

„Имаме готовност да отворим зелени коридори през май, защото ще има нужните дози от ваксини. През юни ще има възможност да се правят по 50 000 дози ваксини на ден. Имаме готовност за възобновяване на работата и на електронния портал за записване“, обясни министър Ангелов.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Руснаци спасяват Барса от Юмтити, но той се дърпа

Руснаци спасяват Барса от Юмтити, но той се дърпа,,

Руският Зенит е готов да привлече ненужния в Барселона централен защитник Самюел Юмтити. За това информира късно снощи специалистът по трансферите Фабрицио Романо.

27-годишният световен шампион има договор за още един сезон, но за никого не е тайна, че каталунците искат да се разделят с него.

свързани статии

Юмтити получи сериозна контузия в коляното, която се оказа хронична, а за капак той често получава и мускулни травми. Цената му според престижния сайт transfermarkt е 10 милиона евро.

свързани статии

Здравенякът няма намерение да поема към Русия, тъй като иска да получи предложение от доста по-класен отбор от Зенит, се казва още в информацията на Романо.

…and “it’s up to the player” because Samuel Umtiti is not convinced about Zenit St Petersburg, as of today. He’s giving priority to other clubs and waiting for different bids, Zenit are still waiting and pushing. Barça are open to sell Umtiti in the summer. ? #Zenit #FCB

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) April 18, 2021

<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>