Daily Archives: април 23, 2021

Кметът на Червен бряг постави пред зам.-министър Нанков важни инфраструктурни проблеми

Кметът на Червен бряг постави пред зам.-министър Нанков важни инфраструктурни проблеми

Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов проведе среща със заместник регионалния министър Николай Нанков, на която бяха обсъдени важни въпроси по отношение на инфраструктурата. За това информират от Пресцентъра на местната администрация.

Кметът потърси съдействие от МРРБ за подмяна на водопровода за питейна вода в селата Реселец и Бресте, както и за цялостна рехабилитация на улиците „Раковски“, „Антим“ и “ Сава Младенов“ в гр . Червен бряг.

Срещата се проведе по инициатива на народния представител Пламен Тачев, благодарение на когото миналата година общината получи от Министерския съвет целево 1,6 милиона лева, с които бяха ремонтирани значителна част от проблемните улици във всички населени места. Тачев съдейства и за осигуряване на средствата за така наложителния ремонт на бул. „Европа“, който е изключително важна предпоставка за развитието на местния бизнес и привличане на повече инвестиции.

Кметът Костадинов е категоричен, че ще продължи да работи за подобряването на инфраструктурата и благодари за подкрепата на Пламен Тачев и МРРБ.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Изложба на Георги Павлов е подредена във филиала на Националната художествена академия в Бургас

Изложба на Георги Павлов е подредена във филиала на Националната художествена академия в Бургас

Бургас. Интересна изложба на Георги Павлов Ви очаква във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Това съобщиха от Общината. Тя е озаглавена “Символите на Жоро”.

„Може да определим тази впечатляваща изложба като явление. Заради преносимостта. Преносимостта е понятие, което съществува в историческото развитие на езика. Включително и на визуалния такъв. Работите на Жоро са световен пример за способността на изображението да променя семантично значението си и употребата му да служи за назоваване на ново понятие и действие. Казано накратко – употребата на знака променя неговото значение“, казва за изложбата ректорът на НХА проф. Георги Янков.

Изложбата може да се посети в работен ден от 10.00 до 20.00 часа до 31 май, при спазване на всички противоепидемични мерки за сигурност.

За автора:
Георги Павлов е главен асистент д-р в НХА към катедра „Плакат и визуална комуникация“ по дисциплините: „Визуална фантазия“, „Плакат“, „Компютърна графика“.
Автор е на логата на „Телефон 112“, „Студентски съвет към НХА“, Фестивал „Магията на вятъра“, Сливен, „Живо наследство“, „Фондация за развитие на граждански инициативи“, „Младежка банка“, „Път към дома“, НБУ и още над 100 графични знака.

Автор е на над 20 реализирани плакати за куклен театър. Участвал в съвместни плакатни изложби в България и чужбина, изписал над 100 грамоти и дипломи „Хонорис кауза“ за СУ „Св. Климент Охридски“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, ВИАС, БАН, „Агенция за инвестиции“ и други.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Найден Зеленогорски: Държавата да обяви война на купуването на гласове

Найден Зеленогорски: Държавата да обяви война на купуването на гласовеРезултатите от изборите на 4 април в Плевенска област, а и в много други многомандатни избирателни райони, са изкривени, защото се отразяват в кривото огледало на купения вот.

Купувачите са действали най-вече в селата и градските квартали с компактни ромски общности, където е лесно срещу петдесетина лева да проработи индианската нишка и в урните контролирано да попаднат бюлетини за две политически сили с пренебрежимо малко или никакви гласове за останалите 28 партии и коалиции.

Това заяви Найден Зеленогорски – председател на Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ – ДЕН, и водач от гражданската квота на листата на „Демократична България“-Обединение за Плевенска област.

Като нагледен пример за твърденията си Зеленогорски даде изборния резултат в с. Буковлък. Селото е с предимно ромско население. Дни наред местни тартори са обикаляли къщите, за да „агитират“ с парични знаци. Така в края на изборния ден резултатите не закъсняват – две партии почти си поделят всички гласове. За „Демократична България“ гласът е 1, уточнява Найден Зеленогорски. ГЕРБ получава 1 189 гласа – около 50% от вота, ДПС – 1 009 гласа – около 43%. Всички останали партии – около 7% от действителните гласове. Според него подобни манипулации са се случили и в други села, и в ромския квартал на Червен бряг, където ГЕРБ има 297 гласа или около 74% от вота.

В тази зловеща класация „шампион” е 135 секция в град Плевен, където ГЕРБ получава 248 от 332 гласа или 74,6% от действителните гласове. На базата на подобни примери и в други секции, може да се направи обосновано предположение, че около 20% от гласовете в Плевенско са подадени срещу заплащане, или са плод на корпоративен вот.

Всъщност това не е новост за България, тъй като още преди няколко години от Transparency international се твърди, че купеният и корпоративен вот в България надхвърля 23%. Тази практика, очевидно насърчавана от държавните институции с действия или бездействия, не дават никакъв шанс за честен изборен процес и функционираща демокрация.

Сега прокуратурата съобщава, че е пресякла купуването на гласове за 800 хиляди лв., които са били приготвени за раздаване в деня на изборите. Ние обаче не знаем колко точно са били реализираните покупки, вероятно са за десетки милиони лева. Навярно ако и средствата, с които Прокуратурата се хвали, бяха вложени, изборните резултати щяха да са различни. Но със сигурност щяха да са съвсем различни, ако правоохранителните институции се бяха отзовавали на всички подадени сигнали в България, че местните тартори обикалят избирателите в навечерието и в деня на вота, казва Зеленогорски. Очевидно целият модел на манипулации в Плевен, който се усъвършенства от ГЕРБ от откраднатите кметски избори още през 2011г., не прави никакво впечатление на МВР, органите за сигурност и правосъдието.

Според него излизането от порочния кръг на купения вот може да бъде извършено само с обявяване от държавата на война на купения и корпоративен вот, и приемане от Парламента на предложените промени от „Демократична България” в Изборния кодекс –въвеждане на гласуване по пощата, електронно-дистанционно гласуване, видеонаблюдение при броенето на бюлетините, създаване на избирателен район „Чужбина”, отпадане на тавана за брой секции за гласуване в страните, извън ЕС, включително и отпадане на хартиената бюлетина и преминаване изцяло на машинно гласуване във всяка секция. Така ще се пресече индианската нишка с предварително попълнена бюлетина срещу заплащане. А преброителите няма да могат да нанасят знаци върху хартията, които да превръщат редовни, но неудобни бюлетини, в недействителни, каквато е практиката при контролирания вот.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Григор Димитров отказа участие в Португалия

Григор Димитров отказа участие в Португалия,,

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отказа участие в турнира от категория ATP 250 в Ещорил, Португалия, следващата седмица два дена, след като поиска и получи “уайлд кард”. 

свързани статии


Преди дни първата ни ракета претърпя стоматологична операция, но след нея състоянието му се е влошило и това не му позволявало да замине за Португалия.

На мястото на Димитров в основната схема в Ещорил ще влезе канадския левичар Денис Шаповалов, съобщиха организаторите.

Очаква се Гришо да се завърне на корта на Мастърс 1000 турнира в Мадрид, който започва на 2 май.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Eва Веселинова броила 4 бона за раждането

Eва Веселинова броила 4 бона за раждането

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2021/04/search-8.gif"></a>
</div>
            </nav>


424

23 Април 2021, 16:24
Харесай


Ева Веселинова стана майка на близнаци на 9 април. Това сподели тя в социалната мрежа. „Видях сърцето си извън тялото си! Прекрасните ми бебчета се родиха! Сърцето ми се раздели на две и всяка част от него стана самостоятелна, поемайки своята първа глътка живот!”, написа развълнуваната млада майка.Блондинката не пропусна да благодари на целия екип, който се погрижл раждането й да мине безпроблемно. Тя разкри, че близнаците – момиче и момче, чиито имена все още не са известни, са се появили на бял свят в частна болница под зоркия поглед на едни от най-добрите акушер-гинеколози. Ева е родила чрез секцио – този метод е най-предпочитан, когато бременността е многоплодна. Веселинова е избрала предварително датата, на която са родени децата. Още преди няколко месеца тя се консултирала с астролог, за да разбере кога ще е най-подходящо да стане майка според планетните влияния. Говори се, че бебетата на бившата репортерка са заченати инвитро. Това се потвърждава и от факта, че тя роди в клиника, която е предпочината от много двойки с репродуктивни проблеми. Там работят едни от най-добрите специалисти по изкуствено оплождане. Веселинова дала живот на децата си в пълен лукс. Тя се изръсила за ВИП пакет, който излиза над 3 бона, а заедно с всички допълнителни изследвания – около 4. Тази сума обаче не е проблем за младата майка – говори се, че бащата на близнаците е заможен, а също така и щедър. Блондинката досега не е разкрила как се казва таткото на децата и как изглежда. Според слуховете той е доста по-възрастен богат грък, с когото  поддържали интимни отношения от години. Твърди се още, че преди време баровецът купил просторен апартамент на изгората си в елитен столичен квартал. Според някои той от години бил разведен и дори се радвал на внучета. Предполага се, че заради смущаваща възрастова разлика Ева не иска да го показва. Самата тя има друга версия и яростно отрича, че мъжът до нея е дърт милионер, но така и не се осмелява да разкрие самоличността му.  „Имам човек до себе си! Млад, красив, добър, любящ, всеотдаен и целеустремен. Това е всичко, от което имам нужда! Не е женен продуцент, не е богаташ, нямам и “тайнствен благодетел”. Съжалявам, ако съм ви разочаровала, но аз съм много далеч от този образ, който жълтите медии толкова дълго време ми градят. Знам, че много от вас са повярвали в него, но честно да ви кажа – не ми пука!”, коментира Веселинова. Сега блондинката се е съсредоточила върху майчинството и няма намерение скоро да се връща в телевизията. Усмихнатата хубавица години наред се опитваше да пробие в медийните среди, а кариерата ѝ стратира с голи снимки за еротично списание. Зложелателите на русата дама от Сливен твърдят, че някога тя била готова на всичко за малко популярност и точно с предизвикателнте фотоси успяка да насочи вниманието към себе си. Ева неведнъж е казвала, че бързо съжалила за въпросните кадрите, но връщане назад нямало. Тя се разкайвала за голите си изяви, защото накърнявали имиджа на сериозна журналистка, който се опитвала да гради. „Няма как да върна времето назад, но ако можех – нямаше да го направя. Отчитам го като грешка!”, споделяла е Ева.
След еротичната фотосесия тя попадна в предаването „Сделка или не”, където отваряше кутии заедно с Румен Луканов, а после започна работа като репортерка в  „Господари на ефира”. След свалянето на предаването блондинката се прехвърли в онлайн формата „Господари на уеба”, а междувременно се уреди и като коментатор в „На кафе”.
Клюката гласи, че Веселинова била набутана в телевизията от известен женен продуцент, с когото имала интимни отношения по това време. Тя самата доскоро не говореше изобщо за личния си живот и така подклаждаше слуховете. Преди да изгрее на малкия екран, хубавицата е живяла 10 години на гръцкия остров Санторини. Със семейството й отишли там на почивка, но толкова им харесало, че решили да останат. За да се издържа, Ева работела като сервитьорка и продавачка, но впоследствие целите й станали по-амбициозни. Тогава се върнала в България, за да пробва късмета си в родината. „Половин година бях без работа, харчех спестени пари. Не исках да се захвана с каквото и да е, а исках да  работя по специалността, която съм завършила –  „Журналистика”. Беше трудно, никой не искаше да ме приеме, казваха си „руса, млада, сигурно няма грам мозък”. Първите две години беше ад, бях на крачка да си стегна куфарите, обаче устисках!”, разказала е Ева. Тя обича да се хвали, че красотата й е напълно естествена и няма никакви корекции. Филърите и ботоксът не я блазнят, макар че е прехвърлила 30-те. В по-младите си години красавицата страдала и от хранително разстройство. Тя била на прага на анорексията, но вече си е взела поука и не се ограничава.
По време на бременността си Ева си угаждаше с различни засукани манджи и хич се притесняваше, че трудно ще свали натрупаните кила. „Бог да благослови дечицата ми и да ги дари със светъл и смислен живот! Само това ме интересува! Килограмите са ми последния проблем!”, коментира младата майка.

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>