Костадин Костадинов: Живеем в колониален режим, подвластен на чужди държави

Костадин Костадинов: Живеем в колониален режим, подвластен на чужди държавиЖивеем в колониален режим, подвластен на чужди държави и управляващ България в интерес на други държави. Това мнение изказа пред БНР лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов.

“В този смисъл и атаката срещу нас беше съвсем обоснована, защото беше една координирана акция на чужди агенти срещу “Възраждане”, представляваща автентична българска организация. … В новата история това е първият случай на искане за разпускане на политическа партия. През 1947 година на същата процедура е подложена БЗНС на Никола Петков, в резултат на което партията е разпусната, а нейният лидер е вкаран в затвора и по-късно е обесен”, сподели Костадинов пред националното радио.

Така той коментира излязлото в петък решение на Софийския градски съд, с което беше отхвърлен предявеният от Софийска градска прокуратура иск за разпускане на политическа партия „Възраждане“. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 14-дневен срок от връчването му.

Костадинов уточни, че искът на прокуратурата е по сигнал от ДАНС, а в хода на съдебния процес свидетелите на партията са доказали с твърденията си, че са били притискани, заплашвани и манипулирани от агентите на Държавната агенция за национална сигурност.

Във връзка със социологическите проучвания, огласявани преди наближаващите парламентарни избори на 4 април, Костадин Костадинов заяви категорично, че не вярва на резултатите им и ги определи като ПР агенции за реклама на определени партии.

“Затова на срещата ни с президента Румен Радев ние заявихме, че е много важно социологическите агенции да бъдат контролирани от държавна агенция, по подобие на СЕМ, който контролира медиите”, подчерта той.

Според него медиите и социологическите агенции са “криптовласти”, които моделират общественото мнение.

Костадин Костадинов изказа съмненията си в съществуването на COVID криза: “Къде е точна тази криза? Как сме сигурни, че жертвите са на коронавируса. Ние се съмняваме. … 420 хиляди са безработните в България, а говорим за ковидна криза”.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico