Изборните книжа са раздадени на секционните избирателни комисии в 20-ти многомандатен избирателен район – Силистра

Изборните книжа са раздадени на секционните избирателни комисии в 20-ти многомандатен избирателен район – Силистра

София. Днес е Денят за размисъл преди парламентарните избори на 4 април. В този ден е забранена политическата агитацията и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите. Забраната продължава от 00.00 часа днес до 20.00 часа в изборния ден в неделя.

Изборната администрация днес продължава да работи и да подготвя изборния ден. Продължава предаването на изборните книжа на съответните избирателни комисии. ЦИК ще следи дали има някакво забавяне или проблеми, за да може да се реши навреме и да се гарантира нормалното протичане на изборния ден утре.

Близо 7 000 са кандидатите за народни представители, които се състезават за 240 места в 45-ото Народно събрание. За сравнение с предходните парламентарни избори през 2017 г. кандидатите бяха 4 732.
Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

Разкрити са близо 12 000 секции, в които българските граждани ще мота да упражнят правото си на глас в неделя. В над 9 300 от тях ще може да се гласува машинно. Секциите в чужбина са 465. Предвидени са и подвижни секции за COVID отделенията в болниците, както и за хората, поставени под карантина, които са заявили желанието си за упражнят своя вот.

                  <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>