Кметът на Община Червен бряг участва в международен уебинар, организиран от Френското посолство

Кметът на Община Червен бряг участва в международен уебинар, организиран от Френското посолство

Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов взе участие в международен уебинар, организиран от Френското посолство, съвместно с Националното сдружение на общините в Република България. Темата на онлайн семинара беше устойчивото възстановяване чрез енергийна ефективност на сградния фонд и бе открит от френския посланик Н.Пр. Флоранс Робин, информират от Пресцентъра на Общината.

В уебинара участваха представители на френски и български общини, както и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на френското Министерство на екологичния преход. Г-жа Робин подчерта значението, което отдаваме на децентрализираното сътрудничество между България и Франция, и припомни съществуващите възможности за финансиране на проекти за партньорство между френски и български общини.

Френските експерти представиха стратегията на френското правителство за енергийна ефективност в контекста на зеления пакт, както и енергийната политика на Страсбург и Еврометрополия Страсбург на ЕС.

Темата на презентацията на д-р Цветан Костадинов бе „Водородът – зелени иновации за качествен живот на нашите граждани”. Кметът Костадинов представи ефективността от реализацията на проекта „Водородно училище за зелено бъдеще”, с което Червен бряг стана първата община в България, която въведе водородно отопление в публична сграда и предизвика оживена дискусия и въпроси от страна на участниците в уебинара.

Драгомир Цанев – изпълнителен директор на ЕнЕфект поздрави Кмета на Червен бряг за смелостта и за погледа в бъдещето с направения избор за водородното отопление. А Силвия Георгиева – изпълнителен директор на НСОРБ първа подкрепи идеята да се направи среща между общините на тема Екоенергия.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico