Лекари към НС: Дами и господа, времето за реформи в здравеопазването винаги е актуално

Лекари към НС: Дами и господа, времето за реформи в здравеопазването винаги е актуално“Български лекари за ново здравеопазване”, създадена през август миналата година организация на млади медици, излезе с апел към народните представители от 45-ия парламент. Призивът на съсловието е за реформи в здравеопазването.

Ето какво пишат от инициативата:

“При двойно намален лекарски състав в сферата на здравеопазването от този Парламент може да се очаква всичко. От една страна, необремененост и оригинално мислене, от друга – откровен популизъм. Накъде ще тръгнат нещата, предстои да разберем.

За съжаление хора като г-н Лъчезар Иванов или г-жа Мая Манолова няма как да бъдат генератор на смислени послания и работещи идеи. Защо, всеки може сам да прецени. Къде сгрешихме и каква е ролята им сред народните избраници, трудно ще си обясним.

Отправяме призив към разнородния, предимно не-лекарски състав на Комисията по здравеопазване към 45-тото Народно събрание: Дами и господа, времето за реформи в сектора винаги е актуално и то не се определя от „епидемичната обстановка“. От друга страна, търсенето на широк, експертен консенсус не е проява на слабост, а на разум и осъзната необходимост.

С пожелание за много здраве и късмет

Български лекари за ново здравеопазване”

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico