Плевнелиев: Притеснен съм, Слави е воин на Апокалипсиса

Плевнелиев: Притеснен съм, Слави е воин на АпокалипсисаТова, което се случва, беше предизвестено. Всички казаха, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. Това каза в предаването на Нова телевизия „Пресечна точка” президентът Росен Плевнелиев.

„Впечатлиха ме няколко неща: Първо, че агентите на ДС изпълзяха навсякъде в последните месеци. Всички говореха едно и също – че „Има такъв народ” ще е втора сила.

И второ: да се изметнеш на 180 градуса, да обещаеш на толкова българи, че ще има мажоритарни избори в два тура и след това да се откажеш, е абсолютно задкулисие. Това е най-голямата измама, която досега сме виждали на избори! Какво те мотивира да излъжеш 2 млн. българи?”, попита той.

Плевнелиев припомни и как председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри вън” едно време е правела консултации за избори в парламента, включително и с криминално проявени хора.

„Сценаристът на Слави дори не гледаше в камерите, когато говореше, не гледаше хората в очите. Докога ще мълчат? Това не е демократично и е скандално!”, подчерта той.

„Слави дължи още един отговор – човек, за да се татуира, е съзнателен знак. Когато си татуираш отзад, че си воин на Апокалипсиса, че всички ще са завлечени в Ада, че няма да има милост, аз съм притеснен.

В отговор на въпрос могат ли ГЕРБ-СДС да внесат за гласуване правителството си, Плевнелиев заяви, че Борисов е наясно, че на инат нищо не може да се постигне. ГЕРБ никога не са управлявали на инат. Борисов е връщал властта. Просто имат една демократична процедура”, отбеляза той.

„В интерес на България е популистите да дойдат на власт. Ако избягат от отговорност, ще бъдат наказани на изборите.

Мисля, че ще има правителство, което ще избута до президентските избори. „Мутри вън” се предлагат непрекъснато, адвокат Хаджигенов е готов за всякакви постове. ДБ също нямат полза да се върви към бързи избори. Правителство ще има, ако не с втори, то с трети мандат”, прогнозира той.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico